Smokehouse Cameron Highlands, Pahang


Smokehouse Cameron Highlands, Pahang

Last week family aku buat trip ker Cameron Highlands (CH) sebelum Ramadan tiba. Tak perlu laa aku nak sebut Cameron Highlands celah maner, naik PLUS highway tu dah semestinya korang pon tau jalan nak ke sana idak gitu.

Cuma masa kt Cameron Highlands tu kitaorang jalan2 ajer laa antara Brinchang & Tanah Rata, jadi kami pon singgah laa kejap kat Smokehouse yang konon-nya kitaorang menginap kat Smokehouse tu ler. Huhuhu... tengak dari luar pon dah nampak macam gothic ajer Smokehouse nih...

Kalu korang ker CH nih korang singgah-singgah ler bergambar di SmokeHouse. Kat sini dorang buat decoration old english hasil peninggalan nenek moyang mat salleh dulu-dulu. So tanaman, reka bentuk rumah dan dekorasi sumer dorang english style. Kalu bergambar tu biar nampak macam dok oversea okayyyy.!

Seingat aku dulu dorang ader letak satu booth phone tu yang kaler merah, skang dah tak ade dah mungkin dah kena rembat atau rapuh dek makan karat... hehehe...pastu masa kitaorg lepak-lepak kat sini aku ader nampak cyclist mountain bike, hurmmmm maybe next time boleh buat kayuhan dari Tapah naik ker Cameron.

Cuaca di CH masa aku pigi tu macam sejuk suam kuku ajer.. takder hujan dengan awan kabus. so takder laa sejuk sangat... Kalu pergi time hujan dengan kabus mmg cara derr... sejuk makan otak woooo.... Anyway nice place to take a picture. Awesome!

















1 comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!