KTM Strider Bike for Kids

KTM Strider Bike for Kids

Ahaaaa semalam saya gi hantar basikal saya untuk di-service setelah hampir sebulan tak kayuh basikal. Ohhh dem! Tengah usha-usha basikal yang dorang sangkut tu.. (usha aje laa nak beli mahal giler..) Saya ternampak basikal yang cute-mute!

Basikal jenis ini dinamakan Strider Bike untuk anak kecil yang berumur dalam lingkungan 2-5 tahun. Basikal ini tidak mempunyai pedal dan brek. Hahahah sound creepy right? Sebenarnya ianya sangat selamat untuk anak anda pasal basikal nih memang dicipta untuk berada dalam keadaan balance yang maksimum.

Anak anda yang kecil tu hanya perlu duduk atas saddle (pelana) tu pastu dorang hanya guna kaki untuk gerakkan basikal dorang. Manakala brek pula guna kaki dorang jugak. Hahahaha agak extreme but this is totally Awesome! Anda boleh tengok video dibawah bagaimana seorang budak 2 tahun menunggang KTM Strider nih.

So saya balik rumah dan tros google Strider Bike nih, kompem saya akan beli sebijik nant pasal dorang ada keluaran model KTM khas untuk Strider Bike Junior! Ohhhhhhhh Awesome!

Untuk pasaran Malaysia harga sebuah basikal jenis strider ini bermula dari RM350-RM400 sahaja.











Source : jsb-balancebikes.com/ktm
Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!