Posts

Showing posts from October, 2011

Hard Rock Melaka

Image
Hard Rock Melaka

Hard Rock will coming soon at Melaka. Dijangkakan siap pada Sep 2012, lambat lagik dan sempat ker? kang kene gulung dgn laut nant... hohohoh...

Anyway just sharing again, HRC Melaka menelan belanja sekitar 17juta ringgit yang dibina di Tapak Warisan Dunia UNESCO di Jonker Walk. Berkeluasan 9000 kaki persegi HRC nih boleh memuatkan orang seramai 180 dalam satu masa.

Untuk HRC Melaka, sama seperti HRC yang lain di Malaysia, HRC Melaka menawarkan makanan local & western, entertainment, live-band dan Rock Shop. HRC Melaka adalah Hard Rock Cafe&Restaurant yang sama seperti HRC KL dan menjadikannya HRC ketiga di Malaysia selepas HRC KL dan juga HRC Penang (Hotel).

Senibina HRC Melaka bertemakan bangunan lama untuk sepadankan dengan rekabentuk disekitarnya. Sesuai dengan menyahut cabaran mengekalkan Warisan Dunia.



Source : hardrock.com/melaka

Nike Run 2011

Image
Nike Run Kuala Lumpur 2011

Run for your life!
This year Nike Malaysia menganjurkan marathon downtown di KL yang dinamakan Nike Run KL 2011. Aku mendapat info daripada encik Adzli bahawa dier telah di-registerkan oleh wife dier secara paksa rela untuk sertai Nike Run 2011. Huhahahaah terbaek laa encik.. Nant berat badan kamu turun 10kg!




Registration Fee:
Entry fee for 1 person:
• RM25 (24 years old and below as of 27.11.11)
• RM35 (25 years old and above as of 27.11.11)
Entry fee for 2 people:
• RM40 (any age group)


Prize:

Men’s & Women’s Open Category
• 1st – RM1000 cash + RM1000 Nike voucher + trophy
• 2nd – RM750 cash + RM750 Nike voucher + trophy
• 3rd – RM500 cash + RM500 Nike voucher + trophy
Men’s & Women’s Under 25 Category
• 1st – RM1000 Nike voucher + trophy
• 2nd – RM750 Nike voucher + trophy
• 3rd – RM500 Nike voucher + trophy


Source : inside.nike.com | werunkl10k.com/

Formula 1 - Buddh International Circuit

Image
Buddh International Circuit - India

The very first Formula 1 race in India! Is totally awesome and humours.. hohohohho....
Bermula pada 28.29.30 Oct 2011, buat julungkalinya race F1 di Buddh International Circuit , India. Track sepanjang 5.137km ini adalah track dalam category high-speed circuit dengan average speed 210kmh dan topspeed 310kmh.




Circuit Buddh ini dirasmikan secara officially pada 18 October lalu dan pertama digunakan adalah Formula 1 GP. Dengan cost sebanyak $300M , Buddh International Circuit menjadi best grandstand view in the world. Aku pon tak tau ape yang boleh jadik best...









Setiapkali adanya F1 pastu ada concert F1 Rocks!, rata di Malaysia, Singapore, UK pon ada so India juga mahu ada. Seperti yang dijanjikan oleh Buddh International Circuit, Metallica akan datang ker India untuk concert F1Rocks! tetapi gagal berbuat demikian atas sebab tertentu. Maka dengan serta merta concert tersebut di CANCEL kan... booooooooooo...........


Source : formula1.com | jaypeesport.c…

Hardest Jigsaw Puzzle

Image
Hardest Jigsaw Puzzle in the World!

Amekaw!
Kecik dulu main jigsaw puzzle, dah besar seperti org dewasa sudah kurang main jigsaw puzzle. Bukan kerana permainan ini seperti kanak, pasal permainan ini mampu membuatkan akan menghentak kepala didinding pasal over-stress xdpt settlekan puzzle berkenaan.

2days ago aku terlihat news on yahoo pasal hardest jigsaw puzzle nih. So aku sharing dgn korg lagik pasal aku tgk pon aku sendiri malas nk buat...








Fyi, this jigsaw puzzle bersaiz lebar 428cm dan tinggi 157cm bersamaan 4.28m X 1.57m. Puzzle ini dileraikan sebanyak 24000 pieces! Seingat aku laa, paling besar aku main jigsaw puzzle nih bersaiz A3 dan ader 1000 pieces dan ianya tak pernah siap, dan akhirnya puzzle tu telah pon dibuang kedalam tong sampah kerana terlalu menyampah nk settlekannya....

Anda boleh membeli jigsaw puzzle nih secara online jika anda berbakat untuk settlekan puzzle ini, malah jigsaw puzzle ini mendapat award daripada Guinness World of Record! Nama anda akan tercata dala…

Hobby - Paintball

Image
Paintball at Subang Jaya

Shoooooot!
Sukan paintball yang sebenarnya tak pernah aku main, wooooo nmpk mcm best + stylo milo... tpi kesan dier mmg boleh dpt MC 2-3hari wooooo..

Paintball World Cup Asia 2011 yang akan berlangsung di Langkawi pada 10-14 Nov 2011 sememangnya dinantkan oleh para-perajurit yang menjerit-jerit....



Another hobby yang aku nk paparkan yang rasenya rata2 org dah ramai minat nak bermain paintball nih. Dlm tv3 tu dah byk kali tunjuk game paintball indoor & outdoor.

So here today aku just review sket paintball field dekat TT Sport Park Taman Ria Subang, Subang Jaya.








TT Sport Park adalah paintball park yang terbesar di Malaysia pasal dier ader field untuk indoor dgn outdoor. Ok rate untuk main paintball kt sini adalah :

Starter Park = RM30/person (include Facemask and Marker) . Optional untuk Body Armor + RM5 , Jump Suit + RM10 . Field chargers will be RM20/2hours

Package for Adults = RM650 for 10 player. Includes 200bullet per player, full body armor, free refil…

Video - Cinta Muka Bulu

Image
Cinta Muka Bulu from TwitterJaya

Overall mmg lawak abis... sungguh terbaek utk TwitterJaya! Thumbs up!



Source : youtube.com

Kayak di Gold Coast Sepang

Image
Kayak di Gold Coast Sepang ( Bagan Lalang )

Hooooppp up!
Dah lama tak bekayak dan sgt lama tak berkayak! Survey dlm internet jumpe kayaking di Gold Coast Sepang, name nak best ajer.. kt Bagan Lalang lah senang cite...



Itu hari mase gi makan2 kt Bagan Lalang ader tgk sewa kayak, RM10/20minit single & RM15/20minit couple. Hummmm harga da kira murah laaa... Cuma nk berkayak plak xkena dgn situasi...

Yang aku tahu kayak nih mudah aje as long pakai life jacket boleh ajer... dayung kiri kanan boleh control. Jgn plak nk berkayak time hujat lebat kt laut ker... tak pon ko berkayak sampai ker kapal cargo parking ker.




Kayak ader beberapa jenis, sea-kayak, lake-kayak, race-type.. macam lah aku pon maner nak tahu... yang aku tahu kalu sea-kayak body dier flat dgn lebar pasal permukaan air yang kurang tenang...

Kalu ader masa leh pigi ber-kayak di Tasik Titiwangsa, Tasik Putrajaya atau di Bagan Lalang OK!

Source : perception.com.my | sepanggoldcoast.com

Dell Latitude ST Tablet

Image
Dell Latitude ST Tablet


Aku just nk share dgn korg bahawa Dell Malaysia akan launching another product. There is DELL Latitude ST Tablet yang bersaiz 10.1 inch.
Tablet ini akan beroperasi dengan sistem operasi Windows 7 by Microsoft, Intel Atom Processor, Rear Camera, HDMI output dan docking station. Dell Malaysia akan launch product ini pada 27 October 2011.
Video dibawah adalah preview untuk Dell Latitude untuk pasaran Malaysia.

Overall, dah banyak brand PC yang keluarkan slim tablet untuk user. So untuk test-run atau speed test boleh gi ke Dell Boutique di Lowyat Plaza atau One Utama.
Source : dell.com.my | malaysiandigest.com

Langkawi Mountain Bike 2011

Image
Langkawi Mountain Bike Challenge 2011

Again it's coming back for this year... Start on 17 Oct 11 to 23 Oct 2011 with 5 stages challenge.
Tahun nih kata penganjur mereka menggunakan trail baru dan laps baru... Cabaran 5 stage yang berbeza mmg sgt tough jika melihat bentuk bumi Langkawi tu sendiri...


Aku just buat review sedikit saja pasal nak buat byk2 pon aku bukan seorg reporter. Aku just nk sharing 5 stages yang dorg dok lalu bukit bukau di Langkawi yang nmpk pon best giler!

Stage 1 : Cross Country Marathon (XCM) | Distance 60.6KM within 3hours only.



Stage 2 : Cross Country Olympic ( XCO ) | Distance 4.7km /laps within 1.45 hours



Stage 3 : Endurance Race | Distance 7km/laps within 6hours


Stage 4 : Cross Country Point to Point (XCP) King of the Hill | Distance 27.8km within 3 hours





Stage 4 : Cross Country Short Circuit (XCC) | Distance 1.9km/lap within 45minutes



Source : mtbmalaysia.com

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...