Posts

Showing posts from December, 2011

RRI , Kota Damansara

Image
Berbasikal di Rubber Research Institute (RRI) - Kota Damansara

Seperti biasa every Saturday akan berbasikal pada sebelah pagi. Tapi this week agak jemu nak kayuh dekat FRIM dan tambah plak dan memang lame dah nak kayuh di RRI tapi tak tau maner trail masuknya.

So aku dengan encik Adzli buat kayuhan redah ajer dari Mutiara Damansara menuju ker gate RRi. So on the way tersempak laa budak2 mountain bike yang tengah warm-up baru nak start kayuh. Aku pon tros join dorang untuk tumpang kayuh masuk RRi pasal tak tau kan.

Antara dorang yang masih aku ingt salah sorang namer Diablo, Alvin, Razi dan Razif. So total aku dgn adzli 6 orang semuanya. Dinasihatkan kalau nak kayuh di RRi perlu berbasikal secara berkumpulan, pasal ada member kata kawasan tersebut tempat menge'pow'.. so minimum kan duit saku anda.. bawak pistol ker kalau ada.. keep safety!






Trail yang ada di RRi nih banyak cabang dan aku pon tak lalu semuanya, so korang pon kena try n error laa maner nak lalu nyer. Average speed…

Simple Plan Live in KL

Image
Simple Plan Live in KL 2012

Dah lame tak dengar lagu album Simple Plan, dulu time study dok layan Simple Plan, Lingking Puk, Offspring, Dashboard Confessional... Skang dah berumur tapi tak berape nak tua nih dok dgr lagu irama malaysia ajer...

Ok aku nak inform korang Simple Plan akan dtg ker KL untuk 1st concertnya bertempat di KL Live, Jalan Sultan Ismail pada 14 Janury 2012. Tiker bermula pada RM88 hingga RM258. Oleh kerana dianjurkan di KL Live, semestinya tiket adalah terhad... so jangan laa kau sangka sebesar stadium seating dier okay...



Source : kl-live.com.my | simpleplan.com/event

AFC Next Celebrity Chef Winner

Image
AFC Next Celebrity Chef Winner

Walapon dah berlalu beberapa hari.. tak pe aku nak announce jgk..
Kalu korang tgk channel AFC 703 kat Astro, korang ada layan tak E&O AFC Next Celebrity Chef? Huhuhuh tak ramai kot yang layan channel nih..

AFC Next Celebrity Chef nih macam Masterchef Malaysia atau reality show laaa tapi best kot drpd Masterchef Malaysia, bukan pasal aku tak support channel local, tapi pasal program dorang nih (MasterChef Malaysia)  macam saja dilakonkan... nampak sangat laaa mat...

Baru nih Chef Dino (Philippines) dinobatkan sebagai Winner untuk AFC Next Celebrity Chef yang berlangsung di Hotel E&O Penang tempoh hari mengalahkan Chef Diane (Philippines). Juara akan mendapat kontrak bersama AFC untuk rancangan dia sendiri dan beberapa hadiah sponsor yang lainlah..



Source :  asianfoodchannel.com

Red Garage Malaysia

Image
Red Garage Malaysia

Khas untuk brader2 easy rider.. Red Garage menganjurkan concert rock-tama yang berlangsung di Stadium Merdeka pada 25 December 2011.

Concert nih menampilkan brader2 lama seperti Wings, XPD, Azlan The Typewriter dan Faizal Tahir & The Royale FT Force. Harga tiket bermula dari RM77-RM222 dan boleh dibeli melalui tickethotline.com.my

So saper2 yang rasa nak layan rock lama boleh ler dtg ker stadium, lagipon kalu pigi pon leh tgk brader yang ada easy-rider chopper bertenggek depan stadium.. mudah-mudahan dapat try moto dorang.. itu pon kalu dorang kasik laaaa...


Ok kalu korang tak mau pigi tgk concert Red Garage ni pon tarak hal laa... Sebenarnya Red Garage nih menjemput orang ramai datang ke kedai/outlet mereka yang bertempat di Jalan Kia Peng Kuala Lumpur. Outlet nih dorang jual merchandise Red Garage, Chopper dan mcm2 lagik la...

Motto dorang adalah... Anda tidak memerlukan big-bike untuk dtg ke kedai kami... hohohohoh....






Bicycle Arts

Image
Bicycle Art from SRAM

SRAM bukannya single random access memory yang kita pelajari tetapi SRAM adalah salah satu high performance bicycle parts & accessories. SRAM dengan begitu creative dan sempoinya menghasilkan karya dalam bentuk arca pelbagai bentuk.

Aku boleh katakan sangat awesome pasal SRAM product bukan murah beb.... barang kecik pon dah boleh beli sebijik basikal dah... So oleh itu silalah layan apa yang dorang hasilkan dgn product dorang nih.. Maybe dorang bosan kot kt opis dorang...








Source : sram-asia.com/arts

Mission Impossible : Ghost Protocol

Image
Mission Impossible : Ghost Protocol

Sungguh Awesome! Penutup tirai 2011 punya movie mmg sangat cool!
Setelah hampa beberapakali kecewa dgn cerita2 yang hebat.. akhirnya Mission Impossible : Ghost Protocol mampu membuat aku kasik rating 9/10! Terbaikk...

Pasalnya dlm cerita ini berlainan dari cerita sebelomnya. Kalu anda perhatikan cerita MI I & II nih apa yang Ethan plan dan buat action semuanya perfect. Tapi MI : GP kali inh dier buat aksi Ethan ada saja kantoinya seperti jump string untuk masuk dlm bilik server... flying magnet dlm kipas server laa.. Secara logikal mmg macam tu ler... ada ajer yang kantoi... Sebab tu aku kasik rating 9/10! yehaaaaaa....

Sangat berbaloi untuk dilayan untuk kali ke-dua!



The Big Fest : Raise Your Voice

Image
The Big Fest: Raise Your Voice


All in support of AIDS Awareness & Prevention. Ecoba Restaurant & Bar & The Malaysian AIDS Foundation have joined forces to raise awareness about HIV/AIDS, engage youths through education and prevention activities and to reduce the spread of the epidemic among young people.

This is a 1 day, 10 hour music & discovery extravaganza held at Ecoba Restaurant & Bar from 5pm-3am on December 17, 2011 which features some of Malaysia's top up & coming live bands & DJs, a Bazaar, Games, Food and even an Ice Cream truck!

This event is a celebration of music, art, culture and community experience is staged to attract rock, alternative, rnb and house enthusiasts from around Malaysia.

LIVE ACTS: Kyoto Protocol Rollin' Sixers Ben's Bitches 3 Tashya's Ink Ain Zulkifly Naked Breed Russell Curtis Narmi
DJs: Bryan Burger Faith RaySoo Bernie Kamil SoundKod Nesh




Source : facebook.com.ecoba | ecoba.com.my

Legoland, Malaysia

Image
Legoland Malaysia

Saya mesti pileyyy... For the first time Malaysia bina intrnational theme park yang bertempat di Iskandar Raya Johor. Legoland Malaysia ini juga menjadi Legoland pertama di South East Asia.

Memandangkan Singapore pon dah ader Universal Studio sendiri, Malaysia pon nak ada jugak pastu lagik buat sebelah dengan Singapore harap2 depa akan turun belah kita... boleh laa ketuk tax kaw2 sket kt dorang...

Dijangkakan opening pada penghujung tahun 2012 dan menelan belanja sebanyak 750juta. Waaaa btol ker nih ... macam tak caya ajer 750 juta...Harga tiket masuk Legoland Malaysia adalah RM140 untuk dewasa dan RM110 untuk kanak.








Source : malaysia.asia.my | iskandar johor

Putrajaya Challenge Park

Image
Mountain Bike at Putrajaya Challenge Park

Bertempat di Putrajaya, disini salah satu track mountain bike yang tip-top condition selepas FRIM. Lagipon PCP nih kemasukkannya adalah percuma, anda bawak basikal anda, anda kayuh sampai muntah.

PCP nih aku dah pergi April 2011 lagi tapi baru nak upload. Time tu kayuh bersama encik Adzli dan Encik Gulam. Encik Gulam la yang ajak kami kayuh kat sini memandangkan kami dah buntu kayuh di FRIM.





Bagi aku kayuh di PCP nih aku kasik 9/10 pasal dorang sediakan semua jenis track, XC, Downhill, Flat, Light Trail. Pastu trail dorang nih jenis single track yang kalu turun tu mmg awesome. Tambah pula ader orang yang jaga tempat PCP nih untuk maintenance mountainbike track dengan environment.










Overall kayuh kat PCP nih mmg terbaek dan boleh diulang lagik. Cuma tempat nak sampai kat sini jauh laa bagi kami yang menetap di Damansara nih. Maybe next time leh try lagik yerr encik Gulam.

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...