Posts

Showing posts from April, 2012

Earth Day 2012

Image
Earth Day 2012

22 April yang lalu menandakan Earth Day di seluruh dunia, Earth Day telah disambut yang kini dalam tahun yang ke-42 dan melibatkan 175 negara. Di Malaysia itu hari tak silap FlyFM ada buat event mengenai Earth Day nih dekat One Utama.

Disini saya show-off gambar yang dikumpul dari The Big Picture pencemaran global. Rasanya sungai gombak/sungai klang masih dlm kategori belum tercemar... huhuhu. I love pictures...

Acacia tree saplings are inter-planted with Cassava with the aim of trapping the carbon dioxide from the atmosphere, a practice that has led to the creation of the first carbon-well in Africa to have been registered by the United Nations Framework Convention on Climate Change in Ibi, Democratic Republic of Congo on October 11, 2011.
A boy is hit by waves as he collects recyclable materials from garbage washed onto the shore along Manila Bay in Manila on August 27, 2011.

A woman collects a sample of the water flowing from a sewer into the Jian River in Luoyang, C…

Battleship 2012

Image
Review : Battleship

Ohh.... sesungguhnya cerita Battleship nih mampu membuatkan opis ku menjadi huru-hara dek masing2 dahagakan cerita action ala2 Transformers.....

Untuk review aku, cite nih aku kasik rating 7/10 disebabkan ending cite nih mcm hampeh... maksud aku ending dier cepat sangat settlenya... paling koman pon kena laa clear benda2 lain dulu... Untuk permulaan dan plot ceritanya dah kira mantap.. dah mampu untuk lawan citer Transformers! Tapi bile dah sampai ending... adoi laa.. mcm potong plak ending yang bersahaja end nya. demmmmmm ( nak ending best buat citer sendirik laa idak gitu? huhuhuh )

Cite nih tengah meletup box office malaysia, ramai yang tunggu cite action yang best.. maybe ramai yang tertunggu2 cite Avengers next week.. nant aku kasik review jugak.. Sape yang blom tengok cite Battleship u better go now, nant anda di-cop-kan dlm kategori Loser Forever... OK allllssssss.....


 Source : cinema.com.my | imdb.com/title/tt1440129/

Cycle4Care Jamboree

Image
Cycle4Care Jamboree, Shah Alam


Apakah dia Cycling 4 care MTB Jamboree?


Berbasikal satu masa dahulu merupakan aktiviti kebanyakan anak2 dikampung selain daripada menangkap ikan di sungai, menangkap labah-labah dan melagakannya atau memanjat pokok buah-buahan. Itu adalah sebelum mereka dikenalkan pada TV satelit dan permainan berkomputer. Tiada siapa pun pada suatu masa dahulu menjangkakan aktiviti berbasikal akan menjadi satu acara riadah dan ekstrim apatah lagi menjadi acara yang diiktiraf diperingkat antarabangsa pada masa sekarang.

Jamboree basikal bukit ini dikhaskan untuk perserta-perserta basikal bukit disepanjang laluan berliku sejauh 45 kilometer di Alam Budiman , U10 Shah Alam , Selangor. Kami menjangkakan 1500 sehingga 2000 perserta akan mengambil bahagian dalam acara ini.

Para basikalis tegar ini sentiasa menunggu untuk menakluki dan melalui cabaran-cabaran baru yang disediakan di sepanjang laluan ini. Sekarang adalah masa yang sesuai dan dengan bangganya kami menyatakan ini…

Putrajaya MTB Jamboree

Image
Putrajaya MTB Jamboree 21 April 2012

Jom kita join MTB Jamboreee di Putrajaya pada 21 April 2012 nih.. Registration fee RM50.00 dan anda akan mendapat (T-Shirt, Tag Basikal, Air/Snack, Makan Tengah Hari dan Goodies Bag).

Penyertaan adalah terhad kepada 1,000org peserta sahaja, kerana jika dah datang 10,000org cmner nak kayuh basikal bang oiiiii.... sepanjang trail tu penuh dgn org ajer nant.




Source : putrajayamtbjamboree.blogspot.com

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...