Posts

Showing posts from September, 2012

Lawak Ker Der 2

Image
Lawak Ker Der 2

Okay another show dari Istana Budaya yang mempersembahkan Lawak Ker Der 2. Show ini menampilkan Raja Lawak yang sama dari Lawak Ker Der (Bila Hati Digeletek) iaitu Osbon (Mr.Os dan Abon), Boboi (Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik), Raja Lawak Mega (RLM) iaitu Jozan (Johan dan Zizan) serta Harith Iskander.

Lawak Ker Der 2 nih dah start dah pon baru nih pada 28 September baru nih dan show dorang akan berakhir pada 3 October 2012 next week.

Harga tiket pula adalah RM193, RM173, RM123, RM83 dan RM43 manakala harga persembahan petang pula adalah RM123, RM83, RM73, RM53 dan RM33.

mStar melaporkan tiket telah berjaya dijual 2000 keping dalam masa 4 hari. Humm bagi saya mungkin jualan tiket tidak berapa laris untuk show yang ke-2 kerana semua orang menunggu untuk tengok dalam Astro ataupun download ajer.. Keh keh keh...

Tapi saya percaya bila anda tengok sesuatu dalam bentuk real live, seriously lagik best.. sama seperti anda tengok bola di stadium, tengok motogp kt circuit a…

Pergaduhan Hebat di Alam Semesta

Image
Pergaduhan Hebat di Alam Semesta

Dulu saya pernah tengok pergaduhan yang dahsyat nih, time tu saya belom ada blog. Oleh kerana itu member saya suruh upload pasal fight scene dia memang sangat dahsyat....

Saya kasik upload video tapi lepas anda klik play, WhackedOutMedia akan menyuruh anda tonton melalui youtube, so proceed klik saja link ini untuk direct ker youtube tractor fight.

Tapi anda mesti layan sampai abis walapon video nih mengambil masa 3minit. Haaaa...malas typing banyak-banyak baik layan orang gaduh guna traktor lagik best...

Ikea Android Apps 2013

Image
Ikea Android Apps 2013

Last month Ikea announce for the New 2013 Catalog. Jadi ramai rakyat jelata yang mengunjungi Ikea untuk tengok samada ada barang baikkkkkk atau tidak di Ikea.Tak dinafikan saya juga suka mengunjungi Ikea kerana saya suka makan meatball serta salmon grill Ikea made.... demmmm!

Ok untuk tahun 2013 ini, Ikea telah memperlihatkan satu kaedah untuk pengguna serta pelanggan Ikea dengan catalog baru. Catalog Ikea yang baru ini sangat awesome pasal kita boleh download Ikea Apps 2013 untuk OS Android / iOS.

Ikea Apps ini mempunyai catalog secara online, user boleh menyemak harga dan ada chart list untk barang-barang yang anda beli. Selain itu Ikea Apps menawarkan kemudahan untuk pelanggan mencari barang pilihan dengan mudah dan membuat perbandingan diantara barang yang lain.

Sapa-sapa yang pakai Android/iOS boleh ler try download dan review ler Ikea Apps dorang tu...

Android Apps Ikea 2013
Apple Apps Ikea 2013

Hot Wheels - World Record Corkscrew Jump

Image
Hot Wheels - World Record Corkscrew Jump

Okay saya memang minat Hot Wheels tapi saya tidak mempunyai koleksi Hot Wheels, loser!
Dulu saya dah upload Hot Wheels World Record dimana Tanner Foust dan Grey Tracy membuat vertical loop dengan menggunakan real car.

For now Team Green from Hot Wheel telah berjaya memecah rekod dengan membuat stunt Corkscrew Jump, saya rasa entah brape kali dorang tergolek nak buat stunt sampai tahap macam nih.

To Hot Wheel fags, try to make awesome video to get World Record dude! Pastinya akan akan cuba dirumah anda nant.. Muhahahaha! Enjoy the video dude...

The Harry Potter Cast : Before and After

Image
The Harry Potter Cast : Before and After

Orait saya memang peminat Harry Potter malah Star Wars juga.. lantak ler kamu nak cakap movie Harry Potter adalah movie fantasi budak-budak, tetapi saya rasakan movie Harry Potter jauh lebih bagus daripada movie  Mantera dan Jidin Sengal.

Filem Harry Potter pertama adalah Philosopher's Stone pada tahun 2001 dan filem terakhirnya adalah The Deathly Hollows Part 2 pada tahun 2011. Ini bermakna pelakon-pelakon Harry Potter membesar dengan pengambaran filem tersebut yang nyatanya kematangan serta wajah pelakon menjadi makin dewasa.

Jadi saya telah kumpul beberapa pelakon Harry Potter dari kecik hingga dewasa yang sesetengah muka sama aje dari kecik sampai ke besar....


Source : funnyjunk.com

Populasi 7 Billion Pada Tahun 2011

Image
Populasi 7 Billion Pada Tahun 2011

Walapon hampir setahun telah berlalu, tapi saya nak upload jugak pasal video dia pretty awesome dude. Seperti mana yang kita tahu, pada Oktober tahun lalu populasi penduduk Bumi telah mencecah angka 7 Billion. Angka ini adalah sangat ramai dan dengan populasi seramai ini, tidak bermaksud Bumi sudah terlalu padat untuk didiami tetapi Bumi memerlukan keseimbangan di setiap pelusuk negara.

Seorang bayi dari Manila sangat bertuah kerana menjadi manusia yang ke 7 Billion dan United Nation PBB telah menghadiahkan biasiswa dan modal kecil untuk ibubapa bayi tersebut. Turut menyaksikan peristiwa sejarah itu ialah seorang budak perempuan bernama Lorrize Mae, orang yang ke 6 Billion yang dilahirkan pada tahun 1999.

National Geographic Magazine telah membuat video-infographic mengenai populasi 7 Billion dan jika anda mempunyai lebih masa, anda boleh layari Nat-Geo Mag website untuk melihat kiraan semasa populasi penduduk Bumi. Check-check- Cekidout....

Kids With Troll Face

Image
Kids With Troll Face

Saya terjumpa budak nama Derpy ni kat dalam Lowyat.net.
For those always trolling will know this! Hahaha cute!

Raef - With You (Chris Brown Cover)

Image
Raef - With You (Chris Brown Cover)

Semalam masa aku layan video clip Maher Zain aku terjumpa video clip yang Awesome! dari Raef. Raef adalah seorang Muslim yang dilahirkan di Washington D.C. dan dibesarkan di Maryland. Beliau adalah seorang pemuzik akustik di Amerika dan membawa lagu keagamaan seperti Maher Zain.

Beliau juga pernah datang ke Kuala Lumpur kerana jemputan dan membuat persembahan pada Konsert Maher Zain pada 12 Jun 2012 yang lalu dengan lagu I'm Yours.

Apa yang awesome mengenai Raef adalah beliau mengubah balik lirik lagu menjadikan lirik lagu kearah ciri keagamaan. Antara lagu yang diubah olehnya adalah dari penyanyi Jason Mraz, Micheal Jackson, dan Chris Brown. Beliau juga antara pemuzik street performance dan selalu membuat persembahan secara percuma untuk kebajikan.

Entry ini saya kasik upload the best of Raef menyanyikan lagu With You cover by acoustic. Layan.....

Sony Tablet S

Image
Sony Tablet S

Okay walaupon dah lama kuar tapi saya tetap nak upload tablet dari Sony iaitu Sony Tablet S yang sememangnya mampu melalaikan anda.

Minggu lalu saya rmerewang area Sony Center dan baru hari ni boleh cuba Sony Tablet S pasal asyik dok lalu ader ajer orang nak test tablet nih. Cilake!

Sungguh awesome tablet nih kerana ianya boleh synchronize dengan mana-mana product Sony Entertainment dimana user boleh control TV, DVD Player dan Hi-fi hanya menggunakan application Sony!

Walaupon tablet ini tak sehebat Galaxy Tab ataupun iPad tapi yang pastinya, harga Sony Tablet confirm lebih murah dan berkualiti berbanding dengan Samsung/Apple. Tablet ini menggunakan peranti Andriod IceCream Sandwich, 9.4inci screen, 16GB internal memory + memory card slot untuk tambahan dan sleek design untuk memudahkan user memegang dengan sebalah tangan.

Tablet ini sudah berada dipasaran dengan harga RM1199 untuk 16GB dan RM1499 untuk 32GB. Mungkin tidak ramai menggunakan tablet Sony kerana Samsung/App…

Fart Pad : Untuk Kaum Yang Suka Kentut

Image
Fart Pad : Untuk Kaum Yang Suka Kentut

Entry ini mungkin berbaur kurang asam dan saya upload entry ini supaya rakan taulan saya memahami bahawa tidak kesemua hasil keluaran gas cernaan perut anda itu berbau seperti syurga akibat permakanan yang tidak teratur.

Bercakap mengenai kentut, setiap manusia mesti kentut dan sesiapa yang kentut secara silent killer dan menyalahkan orang lain yang berbuat demikian adalah manusia yang sungguh awesome!

Jika wanita mempunyai pad untuk period time, tak heran kat sini pon saya bawakan khas untuk anda iaitu Fart Pad sebuah produk yang akan menapis bau kentut anda yang baunya macam gampang. Malah ianya juga bertindak sebagai penyerap bunyi jika anda tidak mampu kentut secara silent killer.

Anda boleh membeli Fart Pad ini dalam e-bay dan amazon, dan setakat ini rasanya belom ada lagik di pasaran mudah.my. Semoga berjaya!

iPhone 5 Release

Image
iPhone 5 Release

Semalam iPhone 5 dilancarkan di US dan hampir kesemua Apple Fan tidak dapat melelapkan mata untuk mendapatkannya di pasaran Malaysia.

Apa saya boleh perkatakan IP5 ini dikeluarkan dengan spesifikasi yang hampir menitik Apple MacBook kerana spefifikasinya sangat awesome!. Skrin paparan 4inci dan processor jaaaan A6 yang dikatakan lebih laju 2kali ganda dari A5 sebelum ini.Dari segi camera IP5 masih sama seperti IP4 cuma ditambahkan dengan Facetime Camera kepada 1.2MP.

Applikasi IOS6 ini ditambahbaik kerana mendapat saingan dari musuhnya iaitu Samsung dimana Apple membuat aplikasi pemetaan sendiri untuk IO6 ini. Serta IP5 ini didatangi dengan iCloud yang juga diupgrade versinya untuk lebih laju. Malah ada beberapa aplikasi yang lain juga diupgrade dan saya bukan Apple user dan saya tak tahu applikasi amenda yang dorang maksudkannya itu.

Masih belum diketahui bilakah IP5 ini akan masuk kepasaran Asia/Malaysia dan pastinya harga IP5 ini bukan calang-calang beb berbanding

Nokia Lumia 920

Image
Nokia Lumia 920

Nokia baharu telah dilancarkan di New York pada 5 September lalu  iaitu Nokia Lumia 920. Peminat iPhone/Samsung/Samseng mungkin merasakan keluaran terbaru Nokia a.k.a Cakia ini masih tidak mampu untuk bersaing dengan handphone2 mereka kerana handphone Samsung/Samseng sangat canggih walaupon selalu hang!

Lain orang lain citarasa, maka saya intro-kan Nokia Lumia 920, Lumia ini menggunakan Windows Phone 8 yang dijanakuasakan dengan peranti SnapDragon S4 (Dual-Core 1.5Ghz), 32GB Internal memori, 8.7MP Carl Zeiss lensa, dan semestinya Windows software memudahkan kerja-kerja anda untuk synchronize dengan laptop/PC anda.

Walaupon segelintir golongan mangatakan Nokia smartphone tidak bagus, tetapi bagi saya harga Nokia adalah lebih bagussss dari mana2 smartphone yang lain. Enjoyyy it!

Bouncer Hospital di India

Image
Bouncer Hospital di India

Sungguh hebat Hospital Deen Dayal Upadhyay di India sehinggakan terpaksa mengupah kaki pukul ataupun bouncer untuk menjaga keselamatan kakitangan di hospital berkenanaan.

Seramai 20 orang kaki pukul ditugaskan untuk mengawal wad kecemasan dan wad bersalin kerana beberapa kes telah berlaku dimana saudara-mara dan rakan pesakit tidak mematuhi peraturan dan mengganggu ketenteraman dikedua-dua wad. Malah kaki pukul juga dibekalkan dengan sebatang kayu hoki untuk lebih memastikan pelawat betul-betul mematuhi peraturan kerana sebelum ini seorang doktor telah dibelasah teruk oleh pelawat kerana cuba mengubati pesakitnya. Demmmm!

Gaya Tidor Style Ala Kungfu

Image
Gaya Tidor Style Ala Kungfu

Di China sana, kungfu memang menjadi sebahagian hidup dorang tatkala rakyat Malaysia sedang belajar Gangnam Style. Kungfu akan membantu kehidupan seseorang insan selain dari mempertahankan diri contohnya, keseimbangan, ketangkasan dan keharmonian.

Maka hasilnya saya bawakan untuk anda beberapa gaya tidur kungfu style dan mungkin mereka terlalu hebat berkungfu sehinggakan masa tidur pon gaya sifu.... Ohhhh hebat!

Melukis Spiderman dengan MS Paint

Image
Melukis Spiderman dengan MS Paint

Hari ini adalah hari Isnin, hari Isnin consider relaxing day...
Dari dulu lagi saya memang sukakan lukisan, kali ini saya paparkan lukisan Spiderman yang dilukis dengan menggunakan MS Paint standard gaban dari Windows! Lukisan ini mengambil masa selama 4 hari untuk disiapkan dengan jayanya.

Saya percaya rata-rata pengguna Windows seperti saya akan menggunakan MS Paint untuk paste print screen dengan crop gambar kerana saya tidak rajin untuk belajar Photoshop. Lulz...! Jadi sila lihat video ini untuk mendapatkan ilham melukis Spiderman dengan MS Paint.

Kenaikan Harga Baharu RON 97

Image
Kenaikan Harga Baharu RON 97

Ohh yeah and awesomenesssss!! Saya sangat bangga berada dibawah pemerintahan DS Najib Razak atas keprihatinan beliau pada rakyat Malaysia.

5 September lalu minyak RON97 telah dinaikkan kepada RM3/ liter, sememangnya majoriti rakyat Malaysia menggunakan RON95 dan kami semua buat tak tahu sahaja dengan kenaikkan RON97 pasal kami semua kaya-raya dan kami mampu beli minyak RON95 yang harganya lebih murah dari RON97. Terima kasih atas PM kita atas keprihatinan beliau.

Maka tidak hairanlah selepas PRU-13 kadar kenaikkan minyak untuk RON95 ini akan naik dan kami semua tak heran kerana kami sangat sayangkan DS Najib Razak. Syabas pada Kerajaan Malaysia atas Janji Dicapati anda. Kosmo Online melaporkan bahawa pengguna tidak terbeban dengan kenaikkan ini...




Source : kosmo.com.my

Gotham Style

Image
Gotham Style

Because of Gangnam Style parody are too mainstream, so i made for you last of gangnam parody done by Batman and Robin. For know i really tired and get bored to listening of Gangnam Style and please FlyFM.. please turn off your f**king idiot gangnam song. Your Auntie Rock Crew is much more better than Gangnam (Super Kampung) Style.

Apabila Batman Bersantai

Image
Apabila Batman Bersantai

Kali ini entry mengenai Batman tatkali beliau bosan bila tak ader keje, animated GIF ini dihasilkan oleh grafik designer bebas iaitu Sarah Johnson.Hasil kerja beliau ini menganimasikan Batman ini sungguh cute dan comey lotey seperti potong kuku, makan popcorn & layan movie...

Gambar yang saya upload adalah animated GIF. Gambar ini akan bergerak berulang kali, jika hasil gambar anda tidak menunjukkan apa-apa pergerakan gambar bermaksud internet anda sangat slowwwwww... Sorry yawww...


Hasihin Sanawi, Perak untuk Malaysia

Image
Hasihin Sanawi, Perak untuk Malaysia

Syabas pada Hasihin Sanawi keatas kemenangan pingat perak dalam acara memanah pada Sukan Paralimpik 2012 London kelmarin.

Kemenangan beliau juga dianggap sebagai wira kerana memenangi pingat perak pertama Malaysia untuk Sukan Paralimpik.Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek akan berunding dengan barisan kabinet untuk menentukan insentif keatas kemenangan pingat tersebut.

Diharap pihak kabinet dapat memberi ganjaran yang wajar dan sama banyak seperti mana Datuk Lee Chong Wei dapat tempoh lalu. Ini kerana saya rasakan Hasihin Sanawi lebih berhak untuk mendapatkan ganjaran yang lumayan kerana beliau lebih memerlukannya.

Belgium Formula 1 2012 - First Corner Crash

Image
Belgium Formula 1 2012 - First Corner Crash

2 hari yang lalu berlangsungnya Formula 1 di Litar Spa Belgium, tetapi malangnya perlumbaan mengalami eksiden yang dramatik pada selekoh pertama dan beberapa lagi eksiden susulan di pit-stop.

Kemalangan yang melibatkan beberapa pelumba iaitu Lewis Hamilton (McLaren) , Fernando Alonso (Ferrari), Sergio Perez (Sauber). Kemalangan ini adalah kerana kecuaian dari Romain Grosjean dan beliau telah digantung satu perlumbaan di Itali nanti dan dikenakan denda 50,00 Euro.

Tak kisah apa pun, Motorsport is very dangerous (seperti yang tertera didalam tiket F1/MotoGP). Jadi kemalangan memang menjadi perkara biasa cuma penonton mahukan kemalangan itu samada dalam bentuk serius atau tidak sepertimana pernah berlaku di litar Sepang tahun lalu yang meragut nyawa Marco Simoncelli.

Majulah sukan untuk negara yawww...

Worlds Biggest Miniature Airport

Image
Worlds Biggest Miniature Airport

Saya betul-betul sukakan architecture tetapi saya tak layak menjadi arkitek... Loser... Oleh itu saya menghabiskan masa saya dengan youtube untuk tengok apa yang menarik. So saya teringat bahawa saya pernah jumpa video miniature dan hari ni saya bawakan khas untuk anda miniature yang sungguh awesome dari Miniature Wunderland.

Miniature Wunderland adalah dunia miniature yang cooool dan awesome bertempat di Hamburg Germany. Disini menempatkan beberapa section miniature terbesar didunia yang mereka buat dan dibuka untuk orang ramai, salah satu saya tunjukkan kali ini adalah Miniature Knuffigen International Airport.

Miniature airport ini dibina seluas 494kaki persegi dan telah menelan belanja sebanyak USD4.8juta! Mereka  membina selama 7tahun semata-mata untuk menghasilkan miniature 99.99% sama seperti airport asal dan hampir kesemua miniature/model berfungsi untuk merealisasikan miniature mereka.

Saya malas nak typo panjang jela pasal anda memang malas n…

Iklan Merdeka PNB 2012

Image
Iklan Merdeka PNB 2012

Oh God... Why....
Mengapa iklan ini sungguh ..... sungguh... tak terkata... ya ya ya...

Lukisan Mural di Seluruh Dunia

Image
Lukisan Mural di Seluruh Dunia

Lukisan Mural adalah sebuah lukisan yang bermoral dan dilukis sepenuh hati oleh manusia yang memgambil pendidikan mural di sekolah menengah.

Lukisan ini akan dilukis pada dinding bangunan, dinding sekolah atai dinding rumah kedai. Ianya berbeza dengan graffiti kerana graffiti menggayakan lukisan berbentuk tulisan, abstrak atau grafik. Kebanyakkan mural dilukiskan disekolah pasal sekolah aku memang sukakan lukisan mural, sebab tu murid2 sekolah aku dan termasuk aku penuh kesusilaan dan bermoral. Hahaha...

Entry ini aku paparkan lukisan mural dari global yang memang awesome! pasal lukisan mural dorang mampu menipu daya penglihatan kita. Demmmmm!

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...