Posts

Showing posts from June, 2013

Lego Star Wars : The Yoda Chronicles

Image
Lego Star Wars : The Yoda Chronicles

Ohhhh yeah! Ohhhhh Awesome! Saya dah install game nih dan ianya mampu membuatkan bini anda bad-mood.. Huhuhuhuhu.... 
Okay ini sebuah lagi game dari Lego Group iaitu Lego Star Wars : The Yoda Chronicles dimana anda boleh memainkan watak Star Wars dan lebih coool lagik anda juga boleh pilih anda nak main side mana, sama ada Yoda Side atau Sith Side.
Game ini bukanlah game macam Candy Crush yang kena solved puzzle. Game ini berbentuk strategy dan army dna memerlukan kretiviti untuk susun atur askar anda menentang musuh.
Anda boleh bina gadget anda, tambahkan army, tambahkan perisai anda dan banyak lagik untuk complete-kan mission yang diberikan. Selain itu game ini juga ada beberapa clip video Star Wars Animated untuk lebih Awesome! 
Seriously, game ini sangat best dan telah mendapat rating 4.5 bintang. Kalu korang main game nih pastikan bini/awek anda pon tengah main Candy Crush tu.. so tak perlu laa dorang kacau korang kan.. 
This is Awesome dude!


Despicable Me : Minion Rush Game

Image
Despicable Me : Minion Rush Game

Oleh kerana filem animasi Despicable Me 2 akan ditayangkan 4 July 2013 nant, makan Gameloft telah menghasilkan game yang supaa Awesome untuk korang!
Kalau korang pernah tengok animasi Despicable Me sebelum nih, kan ada makhluk kecik yang dipanggil Minion. Minion ada sebuah makhluk tah dari mana yang sangat setia dengan tuan-nyu Mr Gru. Makhluk ini memang lurus bendul tapi bijak dalam mencipta barang yang canggih. 
Dalam game ini, korang akan memainkan watak Minion dan korang perlu complete-kan task yang diberikan. Selain itu juga korang juga perlu kumpul pisang (points) untuk mencapai level yang seterusnya. Pastinya anda boleh dapati game nih dengan download disini. Tapi yang kureng sikit pasal game nih anda perlu download setiap kali abis beberapa level. That how Android works...
Paling best, kalau korang dapat secret box, korang boleh jadi macam2! So snagat best dan layan wooooo....
This is Awesome dude!


Extreme Mini Cooper Parking

Image
Extreme Mini Cooper Parking

Kalau anda ada sebijik Mini Cooper, anda harus mempelajari dengan mereka ini untuk gaya parking Mini Cooper anda tahap dewa!
Mungkin agaknya dorang bosan dengan cara-cara parking seperti orang biasa atau mungkin juga mereka ini pernah mengalami keadaan dimana parking mereka di'pancung' oleh orang lain tatkala mereka tengah nak parking kereta. Demmmm!
Hasil daripadanya, mereka telah bekerja keras dan berusaha untuk parking kereta menjajar sehinggakan jarak antara kedua kereta hanya 1cm sahaja. Maka bila berlakunya perkara-perkara yang awesome maka mestilah akan tertulis dalam Guinness World Record.
So sila lihat video ini dan cuba praktis dirumah anda atau tempat parking opis anda, muga-muga anda berjaya melakukannya. Tolong amik video dan post dalam youtube untuk lebih awesome!

Ironman 3 Trailer Parody

Image
Ironman 3 Trailer Parody

Walapon IronMan 3 dah tak ditayangkan di pawagan berhampiran, tapi saya terjumpa satu trailer Iron-Man 3 yang sangat Awesome dan pasti anda tak mampu lakukannya.
Seriously aku gelak kaw2 pasal lawak gile tengok trailer parody nih. Mungkin dorang nih xdek keje sangat atau dorang memang taksub dengan IronMan sehinggakan mereka mampu menghasilkan sebuah trailer IronMan3 tapi dalam versi kurang bajet.
Trailer ini dihasilkan oleh segelintir orang Thailand, walaupon nampak bodo tapi memang lawak habis. Sound effect dengan background voice power giler beb! Korang layan laaa trailer nih sampai habis... paling best bila dorang nak terbang tu.. Cam gampeng.....!
This is Hilarious!


Super Cool Fast Food Packaging

Image
Super Cool Fast Food Packaging

Pada asalnya saya mencari idea dalam google untuk membuat design pada kotak. Sekali terjumpa benda yang super awesome tetapi tahap simple giler.
Okay kalau anda beli fast food macam McDonald's atau KFC dan take away, pastinya McDonald's packaging lebih menarik dari plastik bungkus KFC. 
Disini saya nak mengesyorkan dan mencadangkan satu packaging yang telah di-design kan oleh seorang student (mungkin student nih selalu makan fastfood kot...). Idea yang simple tapi sangat berguna untuk pelanggan yang mahu take-away ataupun drive-thru.
So please please please kepada pihak McDonald's atau KFC, sila buat pembaharuan pada packaging anda untuk kami yang suka makan fastfood! Apalah sangat dengan keuntungan yang anda perolehi tiap2 tiap hari kan...
This is totally Awesome!


KTM Strider Bike for Kids

Image
KTM Strider Bike for Kids

Ahaaaa semalam saya gi hantar basikal saya untuk di-service setelah hampir sebulan tak kayuh basikal. Ohhh dem! Tengah usha-usha basikal yang dorang sangkut tu.. (usha aje laa nak beli mahal giler..) Saya ternampak basikal yang cute-mute!
Basikal jenis ini dinamakan Strider Bike untuk anak kecil yang berumur dalam lingkungan 2-5 tahun. Basikal ini tidak mempunyai pedal dan brek. Hahahah sound creepy right? Sebenarnya ianya sangat selamat untuk anak anda pasal basikal nih memang dicipta untuk berada dalam keadaan balance yang maksimum.
Anak anda yang kecil tu hanya perlu duduk atas saddle (pelana) tu pastu dorang hanya guna kaki untuk gerakkan basikal dorang. Manakala brek pula guna kaki dorang jugak. Hahahaha agak extreme but this is totally Awesome! Anda boleh tengok video dibawah bagaimana seorang budak 2 tahun menunggang KTM Strider nih.
So saya balik rumah dan tros google Strider Bike nih, kompem saya akan beli sebijik nant pasal dorang ada keluaran model…

Facebook New Data Center at Sweden

Image
Facebook New Data Center at Sweden

Untuk pengetahuan pengguna Facebook, pada setiap 20minit, korang akan update sebanyak 1.85juta 'update status' , 10.28juta comment, 2.7juta mesej yang dihantar, 2.5juta gambar diupload, dan 1.4juta jemputan event. Ini semuanya berlaku dalam setiap 20minit sahaja.
Oleh kerana itu, Facebook telah membina sebuah lagi Data Center (Pusat Data) yang baru untuk menampung mesej/comment anda yang genius itu yang bertempat di Lulea, Sweden.
Data Center ini dikatakan antara Data Center yang tercanggih kerana mereka menggunakan tenaga hydroelectric. Ini kerana anda memerlukan sebuah tenaga yang sangat kuat untuk menampung server-server dan pastinya server ini memerlukan sistem penyejukkan tahap gaban punya.
Jadi sementara anda upload gambar, update status, share link dalam facebook, kesemuanya ini akan disimpan dalam Data Center ini dan hargailah, bahawa untuk membina Data Center dan memastikan Data Center ini beroperasi 24jam bukan perkara yang sangat m…

Jorian Ponomareff - Superbike Stunt

Image
Jorian Ponomareff - Superbike Stunt

Jorian Ponomareff adalah satu nama asing bagi kami pasal kebanyakkan kami tak kenal sapa Jorian Ponomareff. Beliau adalah seorang superbike stuntman yang agak Awesome pasal beliau mampu menjinakkan jenteranya macam naik kuda kepang dibuatnya.
Beliau dilahirkan di US pada tahun 1987 dan sehingga kini beliau telah mencapai 3 gelaran Champion di US dan France. Jorian Ponomareff mula menunggang motosikal pada umur 7tahun dan sehingga umur 15tahun beliau sudah mula bosan dengan menunggang motosikal secara normal. 
Sejak dari itu beliau mempelajari sendiri bakat yang sedia ada dengan membuat free-stunt bersama motosikal. Hasil dari kerja kerasnya, Jorian mendapat tajaan dari Freegun Underwear dan Monster Energy dan telah mewakili beberapa acara dunia seperti Free-Style XGames US Open dan Europe Open.
Saya percaya mat rempit negara pon boleh buat stunt nih tapi kalu anda lebih terror, sila la rakam hasil seni stunt-man anda dgn camera go-pro dan upload dal…

Evolusi Superman Logo

Image
Evolusi Superman Logo

Kepada peminat Superman a.k.a The Man Steel, elok laa korang gi tengok movie dorang skang pasal ramai orang cakap citernya best... Saya belom tengok lagik pasal tak berapa minat dengan Superman, Iron Man lagik coooolll pasal Iron Man supaaa kaya!
Hahaha tapi korang tahu tak Encik Superman nih dah banyak kali tukar logo Super-nya pada costume beliau sendiri hampir 75tahun yang bermula dari lakaran komik lagi? Jom ikuti perubahan dan evolusi logo Superman.
This is Kinda Awesome..

The Neem, Bandar Hilir Melaka

Image
The Neem, Bandar Hilir Melaka

Sekarang nih dah banyak kalau korang gi jalan-jalan / makan angin kt tempat orang korang perasan tak dah banyak boutique hotel. Sudah menjadi tidak asing lagi boutique hotel semakin popular di negara kita kerana mempunyai daya tarikan klasik dan unik untuk pengunjung.
Antara yang saya nak perkatakan pada hari ini adalah boutique hotel yang terdapat di Melaka. The Neem adalah sebuah boutique hotel yang terletak di Bandar Hilir Melaka. The Neem ini telah beroprasi dan dibuka pada orang ramai hampir 5 tahun dan menawarkan perkhidmatan hotel kepada pengunjung yang ingin merasai suasana kampung.
Disini pemilik The Neem ini membina beberapa buah bilik yang dinamakan dengan nama bunga bunga seperit Kemboja, Ketapang, Ixora dan Cocos. Anda boleh dapati bilik strandard, deluxe, dan family suite cuma yang uniknya nama bilik ini telah ditukarkan dengan nama yang lain laa...
Manakala dari segi kemudahan, The Neem juga terdapat swimming pool kecik yang berhadapan deng…

Star Wars Lego Expo

Image
Star Wars Lego Expo

Baru-baru nih pihak LEGO Corp telah merealisasikan impian Star Wars fan dengan membina X-Wing Starfighter berskala 1:1 atau dengan lebih jelas berskala saiz sebenar. X-Wing ini telah dilancarkan di perkarangan Times Square New York.
Replika ini dibina dengan ukuran tinggi 11kaki, 43kaki panjang, dan 44kaki lebar sayap. Dengan saiz skala sebenar ini berat keseluruhan X-Wing ini mencecah 20,856kg (45,980 pounds)!
Secara terperinci, untuk membina Star Wars X-Wing Starfighter mereka telah menggunakan Lego bricks sebanyak 5,335,220 biji. Seramai 32 orang pekerja terlatih dan sebanyak 17,336 jam telah dihabiskan bersama-sama untuk menyiapkan sebuah X-Wing, errrr lebih kurang 722 hari... Ohhh demmmm!
Lebih Awesome lagi, mereka bukan sahaja membina X-Wing Starfighter ini sesuka hati. Jangan plak anda pikir X-Wing nih boleh terbang, apa yang saya nak perkatakan adalah beberapa bahagian X-Wing Starfighter ini boleh berfungsi dengan bantuan elektronik seperti paparan cockpit,…

Back-up Disaster Nightmare

Image

Helpful Tips #1

Image
Helpful Tips #1

Hari ni hari Isnin, ditambahkan lagi hari permulaan sekolah lepas 2 minggu budak-budak sekolah cuti. Saya boleh katakan traffik pon akan buatkan anda menjadi bad modd hari ni..

So kepada sesiapa yang nak join kami, boleh cuba tips dibawah. Semoga berjaya yaaa...!


Source : laughingsquid.com

Barbie Jeep Racing

Image
Barbie Jeep Racing

Oleh kerana segolongan mereka yang merasakan sukan berbasikal / motocross sangat membosankan, maka mereka dengan selambanya telah mencuri kereta mainan jenis Barbie Jeep milik adik mereka untuk dijadikan racing car.
Di Arkansas US, mereka ini telah membuat pertandingan dimana mereka telah menggunakan kereta jenis Barbie Jepp untuk berlumba downhill. Mengikut teori Isaac Newton, amatlah tidak sesuai jika seorang dewasa menggunakan kereta kecil tersebut pasal anda akan berhadapan dengan situasi yang dipanggil overload! 
Oleh kerana rakyat US nih kebanyakkan separuh sewel, maka hasil perlakuan mereka ini agak awesome dan kelakar! Secara tak langsung kepada korang yang nak jual kereta mainan anak korang, sila pastikan anda pikir betul2 sebelum korang sendiri layan game macam nih.
This is Awesome dude!


Peristiwa Israk & Mi'raj

Image
Peristiwa Israk & Mi'raj

Hari ini adalah 27 Rejab 1434 jatuhnya peristiwa Israk & Mikraj dan dalam tarikh ini umat Islam digalakkan untuk berpuasa sunat.

Marilah kita sama-sama juga memperingati peristiwa penting yang berlaku di bulan Rejab ini iaitu peristiwa paling agung dalam sejarah Islam iaitu peristiwa Israk Mikraj Nabi Muhammad SAW.


Malaysia Short Trip by Afiq Syahmi

Image
Malaysia Short Trip by Afiq Syahmi

Yesssss... yes yesss... inilah yang saya cari.. Sebuah produksi yang menggunakan 100% camera video Go Pro2 dan anda ak perlu labur juta-juta pon janji anda memiliki bakat yang kretif!
Afiq Syahmi seorang pelajar yang belajar di Seoul Korea telah membuat video pendek mengenai kehidupan di Malaysia ketika beliau pulang disini. Walaupun menggunakan camera yang kecik dan cakia, tapi saya rasa bakat yang ada pada Afiq Syahmi tidak disia-siakan.
Anda telah membuat video yang sangat awesome dan most feeling! Tak terpikir nak buat mcm nih erk.. asyik amik gambor bersukan ajer kejenyer. Kekalkan usaha anda ini dan kami harap anda Afiq Syahmi membuat lebih lagi video seperti ini untuk tontonan kepada rakan2 yang ingin memahami kebudayaan orang Malaysia.
This is Awesome dude!


Source : youtube.com

The Longboard Stroller

Image
The Longboard Stroller

Because stroller are too mainstream, maka bapak-bapak budak yang sukakan sukan extreme telah membuat project yang sangat Awesome terhadap stroller anak mereka.
Product yang dinamakan Longboard Stroller ini masih lagi dalam proses prototype dan syaa pasti kalau dibina/dihasilkan oleh rakyat Malaysia, kompem takkan dapat kelulusan SIRIM.
Longboard digabungkan dengan strooler dan skateboard dimana stroller akan diletakkan pada bahagian belakang. Untuk menjadikan lebih senang dikendali, stroller juga diubahsuai untuk memudahkan imbangan badan orang yang bawak longboard stroller tu.
Pretty Awesome! Let do this! This awesome dude!


Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...