Posts

Showing posts from December, 2014

Jom Bali Selayang Mall

Image
Jom Bali Selayang Mall

Last week saya dan family singgah makan di Jom Bali Selayang Mall atas dasar recommend from my sister. Difahamkan juga Jom Bali yang terletak di Danau Kota tu dah tutup dan berpindah ke sini. Entah ker tidak yer kot... tapi yang pasti di Danau Kota tu dah tutup.
Jom Bali kali ini menampilkan menu makanan yang lebih banyak beb... Kalau dulu menu selai dua helai jer... skang nih poning mato nak makan yang mano...
Buat pertama kali makan disini, sorry to say, decoration kedai rasa lagi best di Jom Bali Danau Kota, Mungkin Jom Bali Selayang Mall lebih kecil sikit kot..
Tapi for sure, saya memang mengsyorkan anda kedai Jom Bali Selayang Mall ini pasal Nasi Goreng Ayam 3 Rasa memang terrrbaikkkk! Dalam banyak-banyak menu tu, saya dah pilih Ayam Goreng 3 Rasa, Nasi Goreng Seafood dan Chicken Wings. Tapi standard laaa.. lapar punya pasal 1 pic jer dapat snap, Sorry yer...
Nasi Goreng Ayam 3 Rasa sangat sedapa pasal ayam dia jenis marinate baked. bukannya goreng.. Gila c…

Gerai Nasi Kerabu Panji, Kota Bharu

Image
Gerai Nasi Kerabu Panji, Kota Bharu

Minggu lepas saya balik ke kampung menyambut hari kelahiran anak saya yang pertama. Seperti biasa kalu dah balik kampung mama saya dah malas nak masak pasal dorang selalu makan kat luar. Iyola masing2 tinggal dua orang je kt umah, nak masak pon tak berbaloi..
So Abah saya memperkenalkan satu gerai Nasi Kerabu yang sangat awesome di area Panji Kota Bharu. Kalu ore Kota Bharu confirm kenal, kalu dop kenal jugak saya sharekan map kat bawah tu.
Ok gerai ini terletak di Jalan Hospital Kota Bharu dan landmark dia betul-betul berhadapan dengan Station Minyak Caltex. Kalau anda guna Waze anda search Caltex Jalan Hospital pasal station minyak caltex xbrape banyak pon kat KB.
Gerai ini menyediakan makanan pagi seperti Nasi Kerabu, Nasi Belauk dan Kuih - Muih tempatan. Paling Awesome adalah Nasi Kerabu berlaukkan Ayam Bakar dan Ikan Percik. Sesiapa yang bukan dari Kelantan pastinya akan food-shock pasal menu makan pagi macam dah jadi menu lunch daa.. Ini adala…

Muhammad Nazril - 1 Tahun

Image
Muhammad Nazril - 1 Tahun

4 Disember 2014 adalah tarikh genap anak saya Muhammad Nazril mencapai usia 1 Tahun. Alhamdullilah Nazril sihat walafiat walaupon sepanjang tempoh 1tahun membesarkan anak pelbagai cabaran dan dugaan yang dihadapi
Ibubapa muda pastinya mengerti bahawa membesarkan anak bukan satu perkara yang mudah. Sepanjang tempoh ini mengingatkan kita bagaimana ibubapa kita menjaga kita sehingga besar dan menjadi ibubapa baru. Terima kasih pada Mam dan Abah saya.
Dalam tempoh 1 tahun ini, Nazril pernah dimasukkan 2 kali ke hospital disebabkan batuk berkahak dan demam panas. Sememangnya kita ibubapa baru ni pasti panik kalu anak jatuh sakit ditambah lagi warded ke ape. 
Kesabaran dan ketabahan perlu kukuh untuk membesarkan anak dan semua pengajaran dan teladan dari orang berpengalaman sangat dihargai.
Nazril sudah 1 tahun, Happy Birthday to my son dan tak lupa juga terima kasih kepada Isteri saya Nur Hayatie Zulkiflee yang tidak penat untuk menjaga , memasak dan menguruskan a…

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...