Posts

Showing posts from April, 2018

Jalan Jalan ke Kidz Zone Melawati Mall

Image
Jalan Jalan ke Kidz Zone Melawati Mall

Rupanya dah lama saya tak upload pasal tempat lepak dengan anak-anak yer. Antara tempat best yang saya bawa Nazril adalah indoor playground Kidz Zone di Melawati Mall. Indoor Playground ini adalah list slaah satu best indoor game yang pernah disenaraikan didalam The Vocket, tidak termasuk taman tema seperti Legoland, Sunway Lagoon mahupon Hello Kitty World yer.
Alang-alang saya menghabiskan baki cuti tahun lepas, maka kami bawa Nazril untuk ke Kidz Zone pada hari weekdays untuk mengelakkan kesesakkan dan pergelutan. Asalnya nak ke IOI Putrajaya, tapi kami tak pernah lepak di Melawati Mall (MM), jadi keputusannya membuatkan kami ke sana.

Err.... sebenarnya ini adalah kali pertama kami bawak Nazril ke indoor park... biasanya dok layan games Molly kat Jusco ajer... maka boleh nampak beliau dah bersungguh sungguh nak masuk. Macam biasalah, stoking anak dan parent mesti kena ada untuk hygiene pada persekitaran kawasan permainan.



Tiket masuk bagi saya mura…

Karuizawa, Nagano Japan

Image
Karuizawa, Nagano Japan
Karuizawa adalah salah tempat terbaik pernah saya kunjungi di Tokyo Japan satu ketika dahulu. Berada di utara Tokyo dengan jarak sejauh hampir 175km jika memandu dari bandar Tokyo. Terdapat beberapa cara untuk ke destinasi ini iaitu dengan cara memandu, menaiki bas mahupun menaiki train. Menaiki train adalah pilihan terbaik malah anda akan dapat merasai pengalaman menaiki train kelajuan tinggi (high-speed train) yang dinamakan sebagai Shinkansen. 


Jika anda suka menikmati permandangan disepanjang jalan, korang boleh menyewa kereta di mana-mana bandar Tokyo dan terus memandu ke destinasi ini. Hanya tapping pada Google Maps dan teruskan pemanduan anda. Jangan risau, google maps di Jepun adalah pemetaan yang terbaik di dunia. Saya tak pasti pula kalau ingin menaiki bas, pasal saya merasakan menaiki bas untuk ke kawasan pendalaman seperti ini akan memakan masa lama dan mampu membuatkan jadual trave landa sedikit padat.
Untuk menaiki train, anda perlu memilik tiket JR …

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...