Glory Beach Resort

Glory Beach Resort , Port Dickson

Last week kami pergi bercuti, berlepak dan berBBQ di Glory Beach Resort. Sebenarnya nih plan last minute, pasal kalu planning awal2 nant takut aku plak slalo cancel plan. Nant kena maki dgn member... hohohoh




Glory Beach Resort nih terletak di Tanjung Gemok Beach dimana pantai terawl diterokai di Port Dickson. GBR nih secara keseluruhannya menyediakan perkhidmatan hospitaliti seperti Service Apartment yang mempunyai 268 unit apartment.



Sea view 


Ship-Bar at in front of beach

Service Apartment


Sebenarnya bagi aku, Glory Beach Resort nih dah cantek.. aman damai, sempoi.. Aktiviti yang dorg bagi pon banyak macam kayak, banana boat, beach ball, valley ball & paintball.

Tpi yang kureng satu jer kt sini, pantai dier tak lawa pasal dier pantai yang dah lama, kalu korang standing view laut, kiri dgn kanan korg leh nmpk paip besar minyak ker jetty.. So ombak laut pon jadik sikit pasal dah kena block dgn paip minyak yg besar gedabakk!



Panorama from Apartment

Pool Side View

Glory Beach Resort View

Pool Side View

So rate kt Glory beach resort korg leh laa tgk secara online di URL nya okay. Kt nih aku kasik skali map maner tmpt Glory Beach Resort. 

Happy holiday yooo!

Map to Glory Beach Resort

Source : cuti.com.my | glorybeachresort.com | wikipedia.portdickson.com
Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!