Pulau Redang Terengganu

Pulau Redang Terengganu

Hey yo..... Kali nih aku up-kan citer Pulau Redang di Terengganu, saper2 pon tahu maner pulau redang terletak.. lagik nk bgtau maner..

Aku gi Pulau Redang nih pada tahun 2008 dengan encik Syed Khairi ketika bertugas di Freescale.. Huhuhu dah agak lama dah ... For the first page, kami naik ferry dari Kuala Terengganu berharga RM120/return.

Redang on the boat

Persisiran Pulau Redang
Honestly aku mmg tak suka naik ferry pasal aku mabuk laut, perjalanan dalam 1jam 30minit memang menyiksakan badan siot... Drpada muka happy tros dah jadik muka ketat...... demmmm..!

Bersama encik Khairi
Nih bile dah sampai ker jetty Long Beach, Redang. Muka dah tidak happy pasal mabuk laut siot...

Redang Lagoon Chalet , Long Beach

Facilities at Redang Long Beach

Main Entrance and Lobby


Seaview Bar and Bistro


Salah satu apartment yang ada di Long Beach
Kalu nak datang Redang Island, rasanya mmg wajib kena amik package yang dorg tawarkan. Pasal Redang tak macam pulau Pangkor / Langkawi yang boleh jalan2 shopping atau pusing2 pulau.

Pulau Besar Redang kecik ajer so kebanyakkannya xder tempat makan, totally makan kat hotel sahaja, so kalu nk murah kenalah amik package dari tours atau cuti.com.my





Kat Redang nih activity paling syiok snorkeling dgn kayaking... hohohoh sebab tu aku mention tdi... nak dtg sini elok laa amik package.. nant kt hotel sumer dah tak perlu byr... dah include semuanya, snorkeling la sampai bengkak badan..Pastu bile dah petang tu leh main kayak plak.. ooohhh sungguh syiokkk......

So kalu nak tgk brape package nya korg tgk laa dlm cuti.com.my dan tgk laa budget sendiri...

Source : redangisland.com | cuti.com.my | terengganutourism.com
Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan