Posts

Showing posts from February, 2015

Gerai Sinar Delima, Kota Kinabalu Sabah - Part 2

Image
Gerai Sinar Delima, Kota Kinabalu Sabah - Part 2

Last week outstation 2 hari ke Kota Kinabalu, sebuah negeri yang Awesome!
Tak dinafikan sekarang dah xsusah payah nak cari makanan best di Sabah nih berbanding dulu. Korang kena rajin blogging dan searching jer.
Sepanjang waterfront dari Hotel Promenade sampai la Hotel Grand Hyatt terlalu banyak restoran masakan seafood dengan harga jauh lebih murah dari semenanjung.
Disyorkan anda jalan-jalan dikawasan ini sekitar jam 6.00pm untuk tengok sunset yang betul Awesome. Kadang-kadang ada budak2 buat baskin music berhampiran bulatan ikan todak tu..
Tapi saya dah ada panel tersendiri jika mengunjungi KK nih. Pastinya saya akan singgah di Gerai Sinar Delima yang terletak di Anjung Selera berhadapan dengan Hotel Grand Hyatt.
Brader dengan akak tu pon dah kenal sampai dah buleh dapat harga special price beb! Pasal haritu saya outstation sorang jer.. so menu makanan xde laa banyak sangat. Saya hanya amik udang dengan sotong ajer. nak belasah ikan …

Restoran Haji Ramli, Pantai Cenang Langkawi

Image
Restoran Haji Ramli, Pantai Cenang Langkawi

Pada petang tu saya bawak Nazril untuk main pasir pantai, Alhamdullilah anak suka benar main pasir. Cuma nangis bila kena air laut pasal sejuk beb...
So lepas bilaskan si Nazril ni kami nak cari kedai makan untuk having some dinner la.. Di sepanjang Pantai Cenang ini terdapat banyak restoran yang menyediakan makanan seafood, dari kedai cina, melayu sampai la kedai pak arab.
Jika anda berada di Pantai Cenang, anda wajib untuk dinner seafood disana atau paling koman lepak minum coconut.
Pilihan saya adalah Restoran Haji Ramli yang terletak bertentangan dengan entry hotel Casa Del Mar Pantai Cenang. Anda buleh tengok gambar Google Street saya. Restoran ini juga bersebelahan dengan kedai arab Mumbai Palace.
Restoran ini bukak pada jam 5.00pm sehingga 2.00am. Masakan utama sememangnya masakan seafood. Anda order je ape yang korang nak makan dengan seafood.
Ikan pilihan seperti siakap, jenahak, bawal pon ada... Harga pun rata-rata RM7.00/100gram d…

Singgah Rasa D Sainaz Langkawi

Image
Singgah Rasa D Sainaz Langkawi

Last week saya pergi bercuti di Langkawi bersama keluarga kecil saya. Sangat best dan sangat awesome pasal bercuti bersama anak kecik.
For sure di Langkawi ada terdapat pelbagai restoran dari breakfast sampai la dinner. Anda cuma tahu dimana dimana lokasi restoran-restoran terbaik di Langkawi.
Review saya kali ini di Restoran Singgah Rasa D Sainaz yang terletak di Jalan Penawar, berhampiran dengan Pasaraya Langkawi Saga.
Nama kedai ini tiada pada signboardnya, sila rujuk gambar Google Street saya dibawah untuk lokasi kedai yang betul.
Anda boleh Waze kedai ini pada carian lokasi Langkawi Saga, Kedai ini bertentangan dengan Shopping Langkawi Saga di Pekan Kuah.
Kedai menyediakan makanan panas dan nasi campur pada waktu tengahari dan juga didapati pada waktu sarapan pagi. Awesome di restoran ini kerana mereka menawarkan pakej makanan yang murah iaitu Bawal masak kari dan Bawal Goreng yang betul-betul panas. Mereka akan buat base on order, bukan masak dalam…

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...