Posts

Showing posts from August, 2015

Kaffa Cafe Damansara Utama, KL

Image
Kaffa Cafe Damansara Utama KL

Memang dah lama nak upload pasal coffee house area KL nih tapi apakan daya kemalasan melanda. Beberapa bulan yang lalu saya dah menyinggah di Kaffa Cafe yang terletak di Damansara Utama KL atau lebih glamer Damansara Uptown.
Kaffa Cafe nih pastinya dah ramai orang tau dan dah banyak blogger lain review, so saya tak heran semua tu pasal saya hanya nak upload kerana ianya sangat awesome!
Time saya singgah tu dalam waktu Brunch, so customer pon ada la sorang dua. Paling nice adalah decoration dia yang menepati kepiawaian pengemar coffe yang suka lepak menghabiskan masa...
Hanya lepak dan menghirup Long Black Coffee yang dah nak masuk lunch sebenarnya bukan waktu yang sesuai. Tapi Arabican coffee mereka ternyata membuatkan anda pasti datang lagi. Suasana kedai yang tenang dan sempoi. Adalah dicadangakan jika korang nak berdating disini yawwww...
Harga pula sekitar RM5.00 hingga RM12.00 bagi coffee... manakala makan pula boleh dikatakan agak mahal, sewa kedai …

Blackwood Coffee & Chocolate Aman Jaya, Kedah

Image
Blackwood Coffee & Chocolate Aman Jaya, Kedah

Tak dinafikan sekarang dah banyak coffee house dengan kafe ala-ala hipster. Tak kurang juga di Kedah. Jika ada mula google, ada beberapa coffee house yang telah wujud di sekitar Alor Setar nih antaranya Blackwood Coffee & Chocolate.
Kalau tak silap saya Blackwood Coffee & Chocolate ini mempunyai beberapa francais pasal trnampak di Aman Jaya dua kedai dan satu lagi di Alor Setar.
Anyway saya sempat singgah di francais Aman Jaya pasal dok laklok tengah cari charger phone. Senang nak cari kedai ni pasal ianya terletak didalam Aman Jaya Mall. Korang parking jela mane2 so tanya kaunter pertanyaan tu maner kedai BCC ni.
BCC ini bukan saja menyediakan/menyajikan coffee semata-mata, dorang juga menyediakan makanan dari breakfast, brunch, lunch sampai laa dinner. Aaaaa korang pilih ler kt menu dorang tu so korang bayor ler.
Kedai mereka berkonsepkan lepak santai dan mengamalkan decokasi classic modern cafe yang pastinya anda nak lepak l…

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...