Bigfood Johor Bahru, Johor

Bigfood Johor Bahru, Johor

Last week saya ada upload satu kedai makan ala chillax di Indahpura.. Today saya continue dengan another restaurant yang super Awesome iaitu itu Bigfood!

Kedai makan Bigfood terletak di Jalan Kolam Ayer, nak cakap pun susah jugak.. ala korang google maps / Waze ajer Bigfood Johor confirm jumpa tu.

Kedai makan Bigfood ini telah dibuka hampir setahun lebih. Saya pernah terbaca review dari sebuah newspaper dan mengatakan owner kedai makan ini berumur 27tahun. Tabik spring bro...

Dah nama pon bigfood, makan besar. So hidangan utama adalah western dan dicampur adukkan dengan asian delight untuk memenuhi citarasa perut melayu yang memang memerlukan nasi. Hidangan level american size mampu membuatkan anda kenyang sampai esok termasuk juga snack yang mereka sajikan.

Malam tu saya memilih untuk makan Chicken Chop pasal meja sebelah dah order dan nampak memang sangat menggoda. Kalau xsilap kawan saya memilih Spagetti Seafood Marinara kot... datang macam dulang geng... 

Sebenarnya saya datang ke kedai makan Bigfood nih dah dua hari, pada hari pertama xada tempat duduk dan terpaksa lepak kat mamak... hari kedua datang awal sikit so dapat la tempat duduk. 

Customer memang membuak buak datang. Kalau nak makan pastu nak lepak lama-lama macam xbest sangat pasal ada orang yang tengah tunggu sambil muka macam nak makan korang plak. Seram beb.... so kena makan cepat2... 

Decoration kedai simple style tetapi owner lebih gemarkan suasana suram ala romatika. Idea yang agak bagus kerana kedai makan ini memberi perhatian pada kanak-kanak dengan membuat kids section untuk bermain sementara parent dapat menikmati hidangan. Cooool dude....

This is great idea, nice food and nice place. Harapkan lebih banyak kedai melayu yang berjaya sampai ke tahap ini.

This is Awesome dude!











Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!