Posts

Showing posts from February, 2017

Question To Yoda Master

Image
Question To Yoda Master

“No! Try not! Do. Or do not. There is no try.” — Yoda

Bagi kamu seorang peminat Star WArs pastinya kamu tahu quotes Master Yoda ini. Saya bukanlah taksub dengan watak Star Wars akan tetapi ianya adalah berbaloi untuk ditonton dan memahami jalan ceritanya berbanding dengan cerita Suri Hati Mr. Pilot. Yawww.

Tapi saya scrool FB dalam handphone agak tertarik dengan entry terbaru Star Wars Fan iaitu soalan kepada Master Yoda. Yes... jika kamu mempunyai soalan pada Master Yoda apakah soalan yang kamu akan ajukan? Hew hew hew... kelakar kan?

Yang menariknya adalah bila membaca komen dari fan-fan Star Wars. Memang lawak beb.. kalau tengah teran berak kompem sangkut bro!

Antara petikan soalan yang cuba diajukan adalah :

" Did he die a virgin?"

" Is Picollo of Dragon Ball your relative?"


"Are you Buddha?"


dan yang paling win adalah ....

"Err... bilo Najib nak mampos?

Ini memang kelakar bro... da fakkk! Ko memang patut berlakon watak Star Wars gan…

Owlery Cafe, Taman Dagang Ampang

Image
Owlery Cafe, Taman Dagang Ampang
Dah lama saya tak lepak kat Taman Dagang, rupernya dah macam-macam kedai ala hipster yang muncul pulak. Dulu masa dok berchanda kat sini abang tahu kedai Wong Solo ajer. Makan bersila lipat bau kaki tungkik. Choiiii!

Kali ni saya singgah di Owlery Cafe yang pastinya segelintir dah tahu dan pernah mencuba santapan di Cafe ini. Agak awesome... nice... pertamanya tuan punya cafe agak bernas dengan menyediakan ruang kecil untuk kanak-kanak bermain sambil ibubapa dapat menikmati kopi dan sajian Owlery. Sempat juga membenarkan anak-anak kecil leka bermain sambil makan.

Dekorasi kedai yang kemas, teratur dan mempunyai slot meja makan bahagian dalam dan luaran, membolehkan perokok serta vapers layan diluar kedai. Buku menu seakan kalender tahunan mencuri perhatian yang agak berlainan dengan cafe yang lain. Ruang makan dalaman pula disusun atur santai malah lebih kepada modern-deco.

Owlery Cafe menyediakan makanan ala-barat dan oriental serta beberapa kopi buatan t…

Flight Review : All Nippon Airways ANA Economy Class

Image
Flight Review : All Nippon Airways ANA Economy Class
Bulan 11 tahun lalu saya travel ke Tokyo Japan menggunakan perkhidmatan All Nippon Airways (ANA) buat pertama kalinya. Pasal apa saya naik flight ANA ni? Ini semua gara-gara Kayak.com yang merupakan search engine airways terbaik buat masa ni.. percayalah bro.

Anda boleh malayari Kayak.com dan pastinya tidak mengecewakan anda. Salah satu sebab saya memilih ANA adalah kerana service-nya. Pada ketika itu harga murah adalah AirAsia X sekitar RM990.00 manakala ANA adalah RM1,100.00 Tetapi ANA Airline ini dah full pakej dimana anda tak perlu risau pasal luggage, seat mahupun makan.

Flight saya ke Tokyo adalah Boeing 787 dengan jujuran seat 3-3-3 pada kelas economy. Terdapat juga beberapa seat untuk business class, tapi saya tak mampu... hanya dapat economy sahaja! Bestnya flight mereka ni direct yer dari KL ke Tokyo selama 7jam.

ANA Airlines boleh dikatakan low-fare airways di Jepun tetapi mereka tidak sekejam AA dimana setiap sudut dan servi…

Restoran Hafeez, Kuala Terengganu

Image
Restoran Hafeez, Kuala Terengganu
Masa saya kat Kuala Terengganu, saya mencari-cari kedai sarapan pagi yang terbaik selepas Nasi Dagang Chendering. Pasti korang rasa pelik jika korang bersarapan pagi dengan pekena Roti Tempayan Ayam Tandori.
Nak bagitau kat korang Restoran Hafeez, errr tak sure betul ker nama kedai dia pasal xde signboard pulak kedai mamak ni. DIorang ade roti tempayan cicah dengan kari kambing, kari daging mahu pun ayam tandori. Pergh sangat terbaik bro.
Menu kat sini memang hanya roti tempayan aje. Kalau nak pekena nasi dagang ke nasi belauk ke boleh gi kedai sebeleh sinun. Saya sebagai penggemar ayam tandori pastinya akan memilih ayam tandori untuk sarapan saya. Bukan nak tipu, seperti sembelit diberi ubat buasir, bagaikan mengantuk disorongkan bantal, level ayam tandori dia memang terbaik bro. 
Ini mamak bukan main-main woo... ini makan Terengganu mari, Mat Dan pon boleh kalah kalau kecek dengan dia. Meleleh ajer. 
Kalau korang nak kesini korang boleh membuat carian Wa…

MotoGP Sepang Winter Test 2017

Image
MotoGP Sepang Winter Test 2017

Setelah sekian lama saya tak menjejak kaki di Litar Sepang, akhirnya semalam dapat juga saya jejak setelah 7tahun berlalu. Terasa cepat betul masa usia, menandakan dunia menghampiri akhirat, huuuuu...

Litar Sepang sekali lagi dijadikan sebagai litar untuk pengujian jentera MotoGP sebelum bermulanya musim perlumbaan pada awal Mac ini. Nama pon lagi Winter Testing, pengujian penuh dengan track bercuaca panas diperlukan untuk pengujian jentera pada tahap maksima. Maka Malaysia adalah salah satu negara yang tidak terlibat dengan musim salji selepas Qatar dan Australia. 
Saya pernah datang MotoGP Testing 10 tahun yang lalu dan pastinya kelibat orang yang hadir adalah lingkungan tidak sampai pada kiraan 50orang sahaja termasuk tukang sapu. Tapi semalam saya rasa bagaikan dah pre-race bro. Budak-budak superbike laa brader moto yang lain pon datang. Ramai giler... sebijik macam race, khemah sponsor ajer yang xada. 
Tahun ini menunjukkan beberapa rider yang bertukar …

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...