Hobby - RC Car

Remote Control Car

Hello!
Benda yang aku nak beli sejak dulu lagik tak terbeli-beli, salah satu tak berkemampuan ada jugak, pastu takut cepat bosan.. RC Car...

Aku dah minat RC Car nih sejak sekolah lagik , pastu last few year tuan rumah aku beli RC car battery type yang sungguh awesome! Walapon ianya batt type, type lajunya dah boleh cincau nitro-type. Gambar dibawah adalah RC car from Monster Graphic.







Seperti yg korg tau, RC car ader 2 jenis . One of them adalah battery type dimana RC car menggunakan battery electric untuk janaan enjin. Dari segi maintenance battery type adalah lebih green, lebih murah kosnya dan lebih senang untuk self-repair.






Lagi satu jenis RC adalah nitro-type . Nitro nih janaan kuasa enjinnya drpd seketul enjin 2 stroke yang bersaiz lebih kuran 10cm besarnya. Biasanya org yang pro RC atau die hard fan akan beli nitro-type nih.

Dari segi maintenance nitro-type nih dah sama macam ader motosikal sebijik.. Semua function dlm sebuah motorsikal dikompak-kan menjadik sebijik kereta RC. So saper yang terror repair RC car nitro dier kire leh repair motor.





Di KL, rata2 RC car nih dorg berkumpul dan main kat Tasik Titiwangsa, kt situ ader track utk RC but maybe for pro only... Kalu yang tak pro atau yang kurang pro boleh lah practice RC car anda dilantai bersimen seperti tmpt parking opis atau parking shopping mall.

Di Subang juga ada jugak satu, dulu aku pernah singgah tgk org main RC on sunday morning. Ramai yang datang tpi dlm pemerhatian aku, org yg dtg tu bkn main kt dlm track. Dorg datang mcm lepak, service RC car dorg dgn test saja... So yang main dlm track tu utk new-bie @ anak2 dorg jer... 

OK la kirenya kasik chance laa utk new-bie.

Indoor track Tamiya One Utama

Map RC Car Track di Subang

Source : mystore.com.my | rcdreamz.com.my

Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan