Kuching, Sarawak

Kamik ker Kuching Sarawak!

1 Week berada di Kuching, rasanya tak semua tempat ronda di sekitar Kuching pasal tak larat nk jalan da.... 1st sampai di International Airport tu kami tros shoot ke tempat kerja dahulu baru proceed cari hotel.



Di bandaraya Kuching, macambiasa laa tempat yang selalu org singgah kat Waterfront depan hotel Hilton tu. Kalu ader kereta, leh laa pergi kat Jong Crocodile, gi sempadan Malaysia-Indo di Serikin, pastu maner2 laaaa nak pergi.. Kalu budget lebih leh masuk National Park... Boleh layan wild life kt sana dgn kayak jeram ker... Syiokkkkk!








Time aku ada kat Kuching aku tak sempat nak gi ker Pasar Pagi Satok dengan Pasar Serikin. So aku gi jejalan di Jong Crocodile yang korang leh tgk di link ini > http://nazrulakram.blogspot.com/2011/11/jong-crocodile-farm.html .



Kalu dah berada di Waterfront tu boleh ler singgah kat Little India, bersebelahan dengan kedai2 kraftangan tu aje.. Kt Linttle india tu jual mcm baju2 pasar malam ajer ler..

Gate for Little India
Little India
Selain dari tu korang jugak boleh pergi pusing2 makan angin di region Petrajaya. Di Petrajay nih macam Putrajaya laa kot pasal byk bangunan dgn pejabat kerajaan kt sini. So bangunan pon dibina mcm ala2 masjid jugak.

Bangunan Bandaraya Kuching

View from Petrajaya yang nampak Gunung Santubong
Pintu penghadang Masjid Petrajaya
Pastu pergi ker Waterfront untuk beli ape barang2 kraftangan yang dikirim dgn kek lapis. Haa kek lapis nih aku gi beli dekat seberang sungai tu kedai name Dayang Salhah. Bestnya kek lapis sini pasal di boleh packing cantik tros masuk cargo flight dan kalu nak shipping balik KL pon boleh.

Dayang Salhah Kek Lapis, Kg Gersik.

Antara contoh kek lapis
Kek lapis yang free...




Llastly makan di Kuching nih banyak tempatnya seperti RJ Ayam Penyet, Top Spot, RJ Ayam Bakar, Serapi Corner. So tempat2 makan nih aku akan upload next blog. So korg tgk laa sendiri.. okay!
Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!