Sri Aman - Sarawak


Sri Aman Sarawak

Durhhhh...
Today have another task to Sri Aman, heading to the east side of Sarawak.
Sri Aman bandar kecil yang jauhnya sejauh 180km dari bandar Kuching. Drive kereta from here mengambil masa 3-4 jam pasal jalan pon tak berapa nak handsome.

In the morning, aku breakfast dengan Encik Hilmi diarea hotel. Planning route untuk ker Sri Aman secara pantas wahalnya hanya satu jalan ajer yang ada untuk sampai ker Sri Aman... Demmmmm....


OTW from Kuching aku singgah lagi untuk isian semula petrolium kereta kacak kami.. dan juga singgah lagi untuk isian perut kami di kedai minum di Serian, Idola Cafe.



Time aku isi minyak tu aku terbaca laa lam paper Utusan Borneo dimuka hadapan yang sememangnya wtf!!!!! Tajuk dier.. "Jalan Sri Aman Runtuh"... pehhhhhh aku tros tanya brader kat situ cmner dgn jalan kt Sri Aman... durhhhhh dir ckp tu aje laa jln yang ada....


Nak tak nak aku terpaksa jgk drive menuju ker Sri Aman tu... so sesampai ajer di Gate Sri Aman tu dah jem pasal jalan tutup untuk sebelah jalan ajer...




Selesai sudah kerja-kerja di Sri Aman, berpatah balik dgn jalan yang sama... jem selama 1jam untuk 1.5km sungguh teruja macam nak berak atas jalan raya ajer...

Tapi nak buat macammana tanah runtuh nih kerja Tuhan, bukan kita yang nakkannya... So lepas balik ader laaa beberapa pic yang sempat aku snap.... Overall, enjoy driving to Sri Aman but careful with speedtrap and some police road-block.





Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!