Swiss Garden Lumut, Perak

Helo!

Next trip ker Pulau Pangkor bersama keluarga saya, Al-Imran Family Gathering.
Terima kasih pada sponsor keluarga kami semoga panjang umur dan murah rezeki. Trip kali nih kami semua ker bercuti di Swiss Garden Resort & Spa Damai Laut Pangkor.

Perjalanan kira2 3jam dari KL ker Pangkor yang orang ramai pon rasanya dah tau jalan nak pergi pangkor. Bukan susah gek ketik aja dekat GPS / google map nant dier tunjuk ler jalan nk kesana. Tpi cuti sekolah nyer pasal, elok2 jalan 2-3jam leh sampai tros jadi 5-6jam baru sampai ker Damai Laut Pangkor.







Swiss Garden Damai Laut memang best pasal kalu korang amek bilik without package Island Hopping/Pangkor Drop pon korang leh dpt full access facilities untuk main kayak, beach ball, volleyball dgn mountain bike.

Kalau amek package seperti Island Hopping/Pangkor Drop lagik laa tip-top pasal korang akan dapat snorkelling di private island dan free speed-boat untuk ker jetty Pangkor in anytime.








Kami memilih package Pangkor Drop dimana package termasuk untuk transport ker Jetty Pangkor. Tapi otw ker jetty Pangkor tu dorang singgahkan kami di kilang pemprosesan ikan kering dgn satay ikan. Haaaa kat sini dari jauh dah leh bau ikan kering kaw2 nyer.

Korang leh tgk cmner dorang keringkan ikan tu, dorang potong ikan dengan proses skali yang kalu tgk lama rasa dah macam tak nak makan ikan kering plak.. siolll...!



Sesudah melawat ikan kering yang dah kering, tros ker Jetty Pangkor dan berpusing pusing sekitar pulau dan lepak tepi pantai Damai yang tempat orang nak gi snorkelling tu. Makan kat sini sama macam semenanjung tapi harga naik sket laa pasal cost nak ngantor brg mesti laa mahal idak gitu...










Package 3days/2night yang ditaja sepenuhnya sungguh empoi. Terima kasih pada penaja kepada Al-Imran Gathering dan harap dapat taja lagi untuk next year... Horayyy....
Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!