Posts

Showing posts from January, 2012

Anugerah Juara Lagu 2012

Image
Anugerah Juara Lagu 2012
Telah selesai Anugerah Juara Lagu yang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil malam tadi. Sebanyak 12 lagu berentap, lagu yang aku rasa patut dinobatkan adalah lagu Aizat Sungai Lui pasal lagu dier tu dier sendirk yang jadik komposer, lagipon persembahan pon okay daripada lagu Cinta Muka Buku.
Tapi malang sekali lagu nano-nano yang menjuarai AJL ke-26 nih. Hafiz yang membawa lagu Awan Nano ciptaan M.Nasir/Budi Hekayat telah dinobatkan sebagai Juara AJL 26.
Walapon lagu dier tak sesedap gula-gula nano-nano... aku rasa tak perlu laa makcik2 menangis pasal lagu Kalau Berpacaran tu tak menang2.. hohohohho.... Okay..



. . . . .
Aku rasa cikgu Shida patut masuk AJL next year laa.. berlawan dgn Najwa Latip tu.. Hohohoh...

 Source : tv3.com.my

The Bee, Coffee House

Image
The Bee, Coffee House

The Bee coffeehouse adalah sebuah restoran santai yang bertemapt di Jaya One Petaling Jaya. The Bee telah beroperasi sejak tahun lalu dan restoran/coffee house ini boleh dikatakan Awesome pasal interior deco dorang sgt cool dan green natural. The Bee juga membuka cawangan baru yang terletak di Publika Solrasi Hartamas.

Main beverage disini adalah coffee yang diimport khas dari Australia dan menu makan mostly pada western food sahaja, sambal petai dgn jerung celop tepong tarak jual disini..

Selain itu pada belah weekend Thee Bee menjadi tempat pilihan untuk live band acoustic. Malam korang leh santai sambil meminum kopi yang ber-acoustico. Harga untuk minum pula lebey kurang sama seperti coffeehouse yang lain dan saya mengesyorkan anda cuba Bee Milky Coffee + ChocoBanana Muffin.

So enjoy with your coffee guys!












Source : thebee.com.my | facebook.com/thebee

Kelantan International Trade Exhibition 2012

Image
Kelantan International Trade Exhibition 2012

Exhibition ini dianjurkan buat pertama kalinya di Kelantan Trade Center Kota bharu yang telah berlangsung pada 19 Januari hingga 29 Januari 2012.

Dalam masa ini juga KITE 2012 meyemarakkan lagi kempen Visit Kelantan 2012 dan exhibition ini ditumpukan untuk golongan belia muda anak-anak Kelantan.

Pameran ini memamerkan produktiviti tanaman , teknologi, dan juga bakat anak jati seperti kemahiran, kebudayaan serta kreativiti. Exhibition ini telah dirasmikan sendiri oleh Tuan Guru Nik Aziz.

So sudah terlambat untuk anda nak balik kampung nak layan expo.. jadi tgk ajer laaa gambarnya sahaja, maybe next time dorang akan buat lagik dengan konsert wadiah dikir barat. huuuuu....














China New Year Migration

Image
China New Year Migration

Post entry kali ini bukanlah berkaitan dengan perkauman atau berbaur pemancingan undi pilihanraya nant. Aku nak sharing dgn korang bahawa kita berada dlm negara yang sungguh aman-damai, harmoni dan sejahtera... silalah bersyukur...

Aku pernah tgk documentary dlm NatGeo Channel mengenai China Migration. Fakta mengatakan bahawa China migration ini adalah migration paling ramai di dunia iaitu seramai 2.5 billion manusia ( ulang balik 2.5 Billion ) dalam masa 40hari.

Mereka yang ber-migrasi ini mengambil masa 5-6 hari beratur untuk membeli tiket. 2-3 hari menunggu train, bus atau kapal/feri. Lebih malang lagi perjalan ke satu tempat akan mengambil masa 3-4 hari diatas jalan raya kerana kesesakkan lalu lintas yg sgt Awesome!

Ada pula sesetengah orang yang terkorban kerana sesak nafas, kurang makan dan kecelakaan manusia yang disebabkan terlalu ramai orang. Maka tidak hairanlah mengapa kaum ini berada diseluruh pelusuk dunia. Maybe dorang pon tak sanggup nak kerja d…

MotoGP Testing, Sepang Circuit

Image
MotoGP Testing, Sepang Circuit

This year they will coming to testing their 'monster'!! 31 Jan 2012 hingga 2 Feb 2012 (3 hari) akan berlangsung Official Testing MotoGP di Sepang Circuit. Sepang Circuit dipilih untuk melakukan testing jentera mereka daripada kategori MotoGP sahaja.

Hal ini kerana pada tahun 2012 jentera MotoGP telah dipertingkatkan enjin kapasitinya kepada 1000cc untuk kepuasan yang maksimum dan awesome thriller!

Base from motogp.com , kesemua pasukan MotoGP akan turun untuk test-mengetest jentera masing. Mereka akan kembali sekali lagi untuk testing pada kali ke-2 dalam pada 28 Feb 2012 hingga 1 Mar 2012. Manakala testing untuk kali ke-2 adalah testing cilok mencilok selepas setting elektronika jentera masing2.

Aku sangat berharap encik Abdul Rossi akan kalah lagi untuk season tahun ini kerana anda sepatutnya boleh pencen dan layan duit EPC anda dirumah. Long Live Lorenzo...




Source : motogp.com

Fellissimo Color Design

Image
Fellissimo Color Design

Fellissimo Design ni datangnya dari Japan. Walapon entah apa2... bagi aku, aku rasa color design dan sususan pensil warna yang dorang buat nih sangat awesome!

Tak terfikir plak kalu ader pencil warna banyak pastu susun ikut tone warna dan hasilnya memang lawa. Di Fellissimo nih dorang jual jugak pensil warna untuk collection sendiri dan korang bleh google ker website nya untuk order. Sebanyak 500 batang pensil warna diperlukan untuk mengisi tone tone warna ini.

So please enjoy with your own color pencil.










Source : fellissimo.co.jp

Villa Danialla, Tok Bali Kelantan

Image
Villa Danialla, Tok Bali Kelantan

Aku memang tak tahu langsung, dpt information drpd mak aku yang pergi bersantai dgn ayah aku di Villa Danialla Tok Bali, Kelantan. Maybe lepas kahwin aku singgah sini laa kejap kot.. muahahahaha.....

Villa Danialla terletak di pantai Tok Bali lebih kurang 48km dari bandar Kota Bharu dan 10minit dari Pasir Putih. Difahamkan juga Villa Danialla dirasmikan pada awal tahun 2011, dan aku pon tak berapa nak pastilah. Sama seperti resort yang lain, Villa nih menawarkan perkhidmatan resort sport & water recreation.

Sport seperti kayak, banana boat snorkelling ke perhentian island juga disediakan. Villa ini menempatkan sebanyak 50biji chalet dan 25 bilik yang dinamakan seperti Villa Hamat, Villa Haflin , Villa Sarah, Villa Matahari, Ombak dan Russkaya. Juga terdapat dewan ballroom, bilik karoke dan cafe&restaurant.










Aku juga telah sertakan skali room rates untuk Villa Danialla, so panda2 laa korang check check.. check it out pastu leh wat reservation se…

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...