Shah Alam Extreme Park

Shah Alam Extreme Park - Skate of Malaysia

Dah lame tak bace articel mengenai skate, dulu masa belajor dulu ramai budak ramai aku main skate. Aku tak pandai main skate dan tak memiliki sebuah skateboard.

So today aku just nak preview Malaysia Skate event coming this 14 Jan 2012. Selain itu jugak aku nak kasik info bahawa kita ada skate park yang agak awesome iaitu di Shah Alam Extreme Park (SAEP). Kat mana tu? berdekatan dengan PTPL Kolej Seksyen 13 Shah Alam, kalu kurang pasti lagik check our map to go there okeyyy....

FYI, skte park di Shah Alam nih bukanlah yang pertama dibuat, sebelum nih sudah dibina pada tahun 90-an di Bukit Cahaya Shah Alam, cume di SAEP nih MBSA bina taman extreme untuk golongan belia bersukan ria pada satu tempat. Banyak event telah dilangsungkan disini antaranya rollerblade, skate board, wall climbing dan BMX.

Maybe golongan belia yang conquer tempat sebegini pasal dah tua2 tak lalu dah mat nak main skate, patah keting wooo.....

Malaysia Re-D DC Team
King of Gap Malaysia Event 14 Jan 2012

Shah Alam Extreme Park nih dibina pada sekitar tahun 2006 dan siap sepenuhnya pada 2007. Malah skateboard park nih juga di-design kan sendiri oleh ex-pro skater iaitu Tim Altic, sapa Tim Altic ko google laa name dier okayyyy....

Antara skill yang aku tau dlm game Pro-Skate nih back-flip, manual, 50-50, kickflip... macam2 lagik laa, game yang top dulu adalah Tony Hawk ProSkater... hahaha kalu game tu mmg aku leh main tahap dewa, tapi in reality cm hampeh......

Orang ramai boleh berkunjung ker SAEP nih dengan membawa probe korang sendiri, nak skate ker, nak rollerblade ker.. nak guling-guling pon bolehhhh... nak tido kat situ tak leh laa nant kena halau dgn pak guard la mat.








Source : skatemalaysia.com

Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!