Standard Chartered KL Marathon 2012

Standard Chartered KL Marathon 2012

For the fisrt time aku join event Marathon nih. Kali nih aku diajak oleh encik Adzli Bari dan encik Gulam untuk jadik Marshall Standard Chartered KL Marathon 2012. Memang cooool dan awesome walapon penat giler.. Err.... aku rasa next year dah taknak jadik marshall dah.. aku nak retired.

Dari jam 10mlm sampai ler ker keesokkan harinya kena standby dgn follow org yang dok marathon beramai-ramai tu.. nasib baik ler marshall naik basikal, kalu kena lari jugak mau muntah darah aku.

Oleh kerana bukan yang yang jadik runner dalam event marathon nih.. so aku tak mau bercerita mengenai categori yang dianjurkan, korang boleh tengok sendiri dalam website yang aku link-kan kat bawah entry nih untuk mengetahui prize/category yang dipertandingkan.

Disini aku paparkan beberapa gambar yang kami menjadi Marshall untuk runner2 pada hari event tersebut.



Fyi, SC KL Marathon nih adalah full marathon yang jauhnya 42.195km dan half marathon 21.751km, kami yang jadik marshall nih xdek laa kena kayuh basikal sampai jauh tu. Organizer dah membahagikan sector-sector tertentu untuk kawasan kami. Kalu dorang soh aku kayuh 42km, aku kayuh balik umah teros jer...

 


Team Sector P - Our volunteer team
Marshall untuk Sector P
Naik bas untuk hantar volunteer ker checkpoint masing-masing
Singgah sekejap kt Zouk KL untuk tengok bola Spain lawan France


Nie ler kerja-kerja Marshall Marathon, lepak, makan, baca paper, main-main tengah jalan. Gilo!



Runner yang telah berlari 42km start jam 5am sampai ler jam 9am
Checkpoint dan Energy Station untuk Sector P
Suasana di Dataran Merdeka

Source : facebook.com/scklmarathon | kl-marathon.com
Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!