Cameron Valley, Tanah Rata Pahang

Cameron Valley, Tanah Rata Pahang

Sapa-sapa yang pergi ke Cameron Highlands (CH) mesti kena singgah pekena teh dulu kat Bharat Cameron Valley barulah complete. Actually ini adalah 2nd entry untuk Cameron Valley punya cafe, 1st entry aku upload Cameron Valley di Bangsar.

Entry kali nih berkisahkan kedai minum santai dan sejuk iaitu Bharat Cameron Valley, Tanah Rata. How to go there? Drive to Cameron Highlands from Tapah climbing road then u will see Cameron Valley Tea Shop signboard after Tanah Rata Town or..... just get your own GPS. Huhuhuhu....

Cameron Valley nih telah dibuka pada January 2001 dan buka cawangan kedua yang jaraknya 2km ajer dari 1st shop.. Demmm...

Tapi aku rasa Cameron Valley yang 1st nih lagik best pasal kedai dier memang facing ladang teh yang menghijau dan lebih awesome, anda boleh turun ker ladang teh berkenaan untuk bergambar dan tengok sendiri rupa bentuk pokok teh yang original... Awesome!

Cameron Valley ini juga menyediakan segala jenis teh yang pasti anda tak akan merasa dikedai mamak/maple' antaranya teh berperisa, teh golden premium, teh versi songkek, teh versi breakfast dan afternoon. Hooooohhhh... kalah kedai mamak siot.

Aku memang syorkan sama korang untuk having some tea dekat sini ditambahkan pula angin sejuk sejuk kuku sambil tengok ladang teh besar giler. So please enjoy the tea with some nice picture...












Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!