IKEA Train, Japan

IKEA Train, Japan

Kali ini aku memaparkan advertising yang sangat awesome dari Jepun. Rata-rata ramai orang tahu di Jepun memang banyak advertise dorang dibuat dalam bentuk lampu neon seperti mana Bukit Bintang KL cuba nak cuba seperti Tokyo jugak.

Kebanyakkan advertisement yang dibuat didalam train selalu kita dapat lihat samada dalam bentuk poster atau sticker yang ditampal pada dinding train. Bezanya kali ini IKEA dari Jepun menukar interior dalaman train mereka kepada Ikea Design.

Ahaaa mereka telah menukar kerusi train kepada sofa, meletakkan langsir, lampu dinding, dan yang paling trade mark adalah mereka meletakkan price tag pada setiap barang yang mereka letak dalam train tersebut.
Secara tak langsung advertise sebegini akan menarik perhatian orang ramai untuk singgah ke IKEA. Demmm sampai macam tu sekali.

Maybe IKEA Malaysia boleh buat advertise macam di Jepun tapi mungkin bertahan 2-3 hari, hari hari yang berikutnya dah barai pasal kena kopak... Hahahaha


 









Source : ikea.co.jp
Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!