Putrajaya Challenge Park - Part 2

Putrajaya Challenge Park - Part 2

Hello.... Semalam saya, Encik Gulam dan En Wan kawan kepada en. Gulam membuat kayuhan fun-ride di Putrajaya Challenge Park (PCP) atau lebih dikenali sebagai Taman Cabaran Putrajaya yang penuh dengan cabaran.

Sememangnya saya kalu ker Purtajaya memang akan sesat nak cari PCP walaupun dah 2-3kali datang kayuh kesini, ruper-rupernya PCP nih dok tang belakang Putrajaya International Convention Center (PICC) ajer.. Hukkkk alohhh....

Kayuhan semalam bermula dengan bacaan doa sendiri dalam kereta dan total keselurahan kayuhan dianggarkan sejauh 12km ajer pasal tak buat loop jauh. Seriously, kayuh di PCP nih bagi saya sungguh teknikal pasal trail dorang adalah single trail dan paling best dekat sini bila tang turun bukit switch back berkali kali.. yeeeehaaaaa....

Rata-rata brader yang datang kayuh di PCP nih macam tengah race jamboree ajer, masing laju giler tang naik tang turun pastu buat 5-6 round sekali jalan... Perghhhh... kita buat 12km pon dah nak separuh mati dah! Anyway tak kira anda pro atau tidak, kayuh di PCP, please take care of your safety dude, jangan follow member yang laju jika kita tak kesampaian, tak pasal2 ker hospital nant.

Berbanding dengan FRIM Kepong, disini memerlukan anda lebih focus untuk downhill pasal tahun lepas saya datang sini trail dorang masih lagi cantik dengan smooth ajer. Mungkin skang dah ramai mountain-biker yang lalu trail dorang makin lama makin cerun dengan menjunam plak.

Totally kayuh di PCP dah jadi trail feveret saya selepas FRIM cuma nak menapak kesana amat jauh ler, kalu umah saya sebelah dengan PCP okay ler mat...

Ride for your healthy...

















Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!