Trike Drift

Trike Drift

Trike Drift adalah drifting yang menggunakan basikal beroda tiga atau lebih dikenali sebagai tricycle. Kebiasaan tricycle ini digunakan oleh anak-anak kecil yang baru belajar menggunakan basikal.

Akan tetapi sekumpulan remaja yang menamakan diri mereka sebagai Drift Trike Fellas dari New Zealand ini mengubahsuai daripada tricycle budak-budak menjadikan permainan yang lebih extreme!

Tricycle mereka diubahsuai pada tayar belakang untuk menjadikan lebih keras dan licin supaya mereka dapat melakukan drift yang sempurna dan lebih awesome lagi sesetengah tricycle mereka ini tidak mempunai brake.. So safety memang out dah...

Lebih dari itu mereka juga membuat aksi seperti free run down hill sehingga mencapai kelajuan 70km/h... memang hati kering giler.

Saya mendapat maklumat bahawa beberapa individu juga dah start main Trike Drift di Malaysia ini cuma saya tak pasti dimana mereka main.Kalau nak ikutkan di KL nih banyak bukit tarmac yang ada...boleh jugak nak cuba yer... But safety come first la bro.. nanti bersepai plak tengah jalan...

Saya paparkan sebuah video yang dorang buat dan jika anda mahukan Trike Drift yang lebih lagi anda boleh tonton disini...

This is Awesome!








Source : youtube.com/trike drift
2 comments

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!