GoPro Matrix Style

GoPro Matrix Style

Dulu-dulu kompem ramai orang layan Trilogy The Matrix. Walaupun cerita tu tak brape nak faham, tapi dari movie itulah bermulanya era dunia perfileman dengan gaya Matrix Style.

Filem Matrix agak popular pasal bila slot dier gaduh ada part-part orang terbang slow motion dan camera boleh bergerak 360degree. That pretty Awesome pasal time tu nak bikin filem sampai tahap macam tu dah pecah kepala berbanding filem-filem sekrang nih.

So lebih awesome lagik stop-motion nih jugak boleh dilakukan dengan camera Go-Pro. Beberapa individu telah membuat satu project yang dinamakan GoPro Array dimana mereka merakamkan situasi ala-ala Matrix Style!

Untuk menghasilkan video Matrix Style ini anda memerlukan hampir 20biji camera Go Pro dan beberapa tool camera untuk menjadikknya lebih Awesome! Secara tidak langsung hampir seramai 20orang telah terlibat untuk menghasilkan filem pendek My GoPro Array ini.

Layanlah video pendek ini manalah tahu kalau anda pun mahu merakam Awesoneness!








Source : vimeo.com/marc_donahue
Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!