Posts

Showing posts from March, 2014

How To Be A Mountain Biker

Image
How To Be A Mountain Biker

Selalu orang tanya best ker kayuh basikal? Secara jujurnya, perkara paling best masa kayuh basikal adalah turun bukit ajer.. selebihnya anda akan rasa nak campak bila tengah kayuh tang naik..
Tapi jika anda memikirkan itu berbasikal adalah salah satu sukan yang anda mampu buat, so sila jangan berhenti. Saya pun dah lama tak kayuh basikal sejak dapat baby, kena tunggu baby besor sikit so kita akan kayuh dengan basikal yang baru.. En. Adzli sila bersiap sedia, jangan jual lagi basikal anda yerr...
Nak mula kayuh basikal tak perlu susah pun, beli aje laa basikal mengikut kemampuan masing2. Jangan ikut duit poket kawan pulak.. sesudahnya anda yang menanggung derita.
Temapt nak kayuh basikal nih punya banyak di sekitar KL. Kalau anda jenis sukakan aweks disekeliling anda, anda boleh kayuh basikal disekitar Putrajaya. Kalau anda sukakan tempat berasap-asap, anda boleh kayuh di dalam KL. Kalau anda sukakan kawasan berair, anda kayuh basikal dalam sungai jerr...
So …

Top Gear : Race The Stig

Image
Top Gear : Race The Stig

Top Gear adalah sebuah rancangan hiburan automobil paling popular di Britain malah mungkin di dunia jugak memandangkan banyak saluran TV yang lain cuba meniru rancangan ini.
Anda mungkin pernah menonton Top Gear dan jika anda tidak, anda bukanlah seorang manusia yang Awesome. 
Baru-baru ini BBC telah melancarkan sebuah produk video game yang dinamakan Top Gear : Race The Stig dimana Stig menjadi ikon utama dalam video ini. Anda jangan takut bahawa muka-muka Jeremy Clarkson tidak akan muncul dalam video games ini.
Secara jujurnya games ini pun macam meniru games yang lain cuma diubahsuaikan menjadi perlumbaan kereta. Anda perlu pilih mana-mana misi salah satunya anda akan menjadi transporter. Terdapat beberapa pilihan lain seperti sprint, arcade, collect point dan pelbagai lagi aksi menarik dalam Race The Stig.
Selain itu juga, selepas selesai anda menghabiskan misi, anda akan diberikan award secret items. Difahamkan awards/points ini boleh di-redeem dalam bent…

Malaysia Formula 1 2014

Image
Malaysia Formula 1 2014

Masih belum terlambat. Bermula pada minggu hadapan akan berlangsung sukan berprestij Formula 1 di Sepang Circuit. Grand Prix ini secara lebih details berlangsung pada 28 Mac hingga 30 Mac 2014.
Tahun ini banyak rules baru yang diperkenalkan dalan sukan permotoran Formula 1 terutama pada bahagian enjin dan tyres. Pasukan pilihan Mercerdes AMG Petronas akan membuat satu event besar di KLCC malah juga membuat street demo dengan menggunakan kereta Formula 1.
Harga tiket untuk datang tengok demo di KLCC adalah percuma. Untuk tengok Formula 1 Grand Prix di Sepang tiket bermula dari RM80.00 Hillstand sehingga RM1,770.00 Grandstand Diamond.
Adalah dimaklumkan bahawa Grand Prix ini tidak seperti konsert music yang mampu membuatkan anda maut kerana menggunakan dadah, akan tetapi ianya akan mampu membuatkan telingan anda berdarah dan bernanah.
Oleh kerana big event Formula 1 ini berlangsung, maka After Race Concert dan GRand PRix sememangnya berpisah tiada. Kali ini Sepan…

Superman With a GoPro

Image
Superman With a GoPro

Dude, GoPro camera memang Awesome pasal ianya memang Awesome! Muahahaha, tapi malangnya saya masih tidak mampu memiliki GoPro3.. Demmmm you!
Thanks to bro Fariz Taman pasal dia yang sharelink video nih... Huhuhuhu... Nice to watch and nice to try dude! Enjoy!

Iklan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD)

Image
Iklan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD)

Okay, saya tak pasti ini adalah iklan rasmi SPAD atau tidak, tapi yang pastinya iklan ini sangat Awesome dan sangat boleh dipuji.
Tahniah pada SPAD dan team member yang menghasilkan iklan animasi yang super cool. Ini barulah dinamakan iklan ikon era teknologi. Janganlah pula kita yang sedang sibuk berkata-kata bahawa Malaysia ini sebuah negara yang membangun tapi bila tengok video promosi Malaysia macam zaman 70-an aje...
So malas nak ulas dengan panjang, people who work at Filem Negara should learn something about flash/animation. Kami rakyat Malaysia sudah boooosan dengan cara promosi anda.
Guys.. jom tengok animasi dari SPAD, tak pasti sangat ini adalah iklan rasmi ker tak. Kalu tak rasmi pon.. janji superr awesome!

Kuala Lumpur Lapse Time

Kuala Lumpur Lapse Time

Pada awal tahun nih saya pernah upload satu post mengenai lapse time dari photographer Rob Whitworth. Jadi kali ini saya upload lagi satu lapse time Kuala Lumpur hasil kerja dari Nathan Kavumbura.
Beliau telah mengambil gambar dan menjadikannya dalam versi lapse time hampir beberapa bulan. Hasilnya sangat awesome dan sepatutnya jurugambar kita pun patut menghasilkan video seperti ini.


Source : youtube.com

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...