Posts

Showing posts from April, 2014

Fast & Furious RC : The Greatest Car Chase RC

Image
Fast & Furious RC : The Greatest Car Chase RC

This is super dangggg serious bro... Sekali lagi saya share another short video clip mengenai RC Car. Kali ini bertemakan Fast & Furious sempena memori kepada Paul Walker.
Sebelum ini saya pernah tunjuk aksi car chase yang dibuat oleh Freddie Wong. Tapi kali ini aksi car chese lebih menarik dude.
Beberapa individu dari Vax Studio yang awesome telah berhempas pulas untuk membuat video kejar-mengejar kereta diantara Torento dan Brian O Connor. Walapun berdurasi 4minit. Ianya mampu membuatkan saya nak beli RC Car Skyline GTR tu... Errrr... RC pun jadi jelaaa....
Video ini kebanyakkan diambil dari kamera Go Pro 3 ajer.. Dear my lovely wife, please take attention when your husband buying another new gadget.
So jom layan dulu video clip dorang nih.

This is awesome dude.


Art + Hotel = Artotel Jakarta

Image
Art + Hotel = Artotel Jakarta

Semenjak menjadi ahli pencari dalam websie agoda nih, saya telah di-iklankan oleh website agoda.com dengan beberapa pilihan hotel di sekitar Jakarta.
Di Jakarta terdapat satu hotel yang berkonsepkan seni (art design) yang pastinya sangat awesomeness! Hotel ini dinamakan Artotel hasil gabungan Art + Hotel. artotel ini telah diperkenalkan beberapa tahun dahulu dan terdapat disekitar Europe, Afrika dan Asia Barat.
Saya pun tak pernah pergi Artotel Jakarta ini tapi ianya telah berada dalam list untuk sesi lawatan anak saya kesana tahun depan nanti.
Artotel ini terletak betul-betul dalam bandar Jakarta atau dengan lebih tepat berhampiran dengan Plaza Indonesia. Artotel Jakarta telah dibina dengan bantuan dari pengamal designer Indonesia dan telah menghasilkan sebuah hotel yang sangat kreatif.
Terdapat 50 buah bilik dengan beberapa jenis bilik seperti Studio 20, Studio 25 dan Studio 40. Rata-rata harga selepas convert ke duit Malaysia (Rate berdasarkan pencaria…

Red Bull Air Race : Putrajaya

Image
Red Bull Air Race : Putrajaya

Jika anda tak pernah tahu apo kobondo Air Race nih anda buleh google sendiri atau tengok dalam chenel ESPN. Hahahaha sangat sombong bro... Air Race adalah satu perlumbaan kapal terbang kecil yang akan mengikut air track dia sendiri. Perlumbaan ini seperti rally dimana ianya akan mengambil masa yang terpantas.
Lebih awesome lagi Red Bull Air Race akan berlangsung di Putrajaya pada 17 & 18 May 2014 berhampiran dengan Masjid Putrajaya. Perlumbaan seperti ini pastinya menelan belanja yang bersar pasal penganjur akan membuat satu airport kecil untuk flight take-off dan landing.
Event ini akan menampilkan beberapa pilot handal salah satunya adalah dari negara Malaysia iaitu Dato' Halim Othman yang sebelum ini bertugas di RMAF dan pernah menerbangkan A4 Skyhawk, F5E, MiG 29, FA18D Hornet.
Tiket akan dikenakan pada pengunjung.. Booooooooo..... harga tiket ini bermula dari RM85.00 hingga RM3273.00 mengikut tempat duduk yang awesome.
Mungkin kalu anda lepak…

Demo Memakai Tudung Versi Abang Brader

Demo Memakai Tudung Versi Abang Brader

Jika anda membuat kebaikkan, maka anda akan dibalas dengan kebaikkan kelak. Jika anda mencari rezeki yang halal, pasti keberkatan akan mengiringi hidup anda.
Perghhhh begitulah falsafah hidup untuk pagi ini.
Sebelum breakfast, tadi saya ada tengok video seorang abang brader yang membuat dmeo cara-cara memakai tudung fesyen tah ape ke name tah.. Pointnya disitu, abang brader nih sanggup menunjuk ajar cara memakai tudung.
Salute kepada abang brader supaya abang mendapat rezki yang berkat. Walaupun tengok macam lawak pasal mukanya, tapi tak pa brader.. janji rezki halal wooo!
Abang brader memang Awesome!


Source : facebook/malaysia_network

Ducati 1199 Pinagale Factory Assembly

Image
Ducati 1199 Pinagale Factory Assembly

Saya bukanlah seorang mat motor besar dan saya sendiri tidak mempunyai motor kapcai apatah lagi sebuah superbike. Sangat lossseeerr!
Baru-baru nih ternampak iklan Ducati dalam magazine dan ianya sangat Awesome. Hasil daripada mat motor besar, jentera Ducati adalah sebuah jentera dalam kategori 'monster'. Kenapa mereka digelarkan sebegitu? Entahlah... tapi yang saya tahu Ducati adalah sebuah motosikal yang memang mahal giler dan memang power giler!
Ducati 1199 Pinagale dipasang di kilang Ducati yang bertempat di Borgo Pinagale Bologna, Italy. Jika anda ke kilang ini bertujuan lawatan sosial, anda akan mendapat free-ride 1199 Pinagale dan beberapa cenderahati dari Ducati.. Keh keh keh...
So saya ada satu video clip dimana mereka membuat short dokumentari bagaimana Ducati 1199 Panagale ini dipasang.. Pada permulaan video hanya seorang makcik yang pasang enjin.. What the....... Makcik tu sangat Awesome dude!
Malas cakap banyak, anda tengok laa…

Prezi.com - For Presenter

Image
Prezi.com - For Presenter

Wokay, kepada sesiapa yang kejenya selalu membuat presentation mahupun anda seorang consultant, anda buleh cuba satu interaktif presentation yang baharu dan Awesome!
Memperkenalkan Prezi.com, sebuah laman web yang membantu anda membuatkan slide presentation anda tahap pakar designer kelas A! Anda hanya perlu sign-up, xperlu download software dan memahami cara penggunaan Prezi.com sahaja.
Anda boleh buat pelbagai animasi dengan Prezi.com ini seperti memasukkan gambar, video, gif dan malah anda boleh buat stop-motion picture! Selain itu beberapa style texting yang sangat menarik dapat digunakan dalam Prezi.com ini.
Paling best dalan Prezi.com ini slide presentation anda bagaikan sebuah laman web flash dan ianya tidak akan menampakkan slide presentation macam powerpoint yang sangat boooosan.
Try, explore dan be cretive with Prezi.com... This is Awesome!

1. Pilih template anda untuk memulakan prezi anda.

2. Klik dimana sahaja untuk memasukkan text anda dan pilih …

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...