Cycling at Hulu Langat - Part 1

Cycling at Hulu Langat - Part 1

Cuti public Wesak Day itu hari buat sekian lama saya memulakan kembali kayuhan solo di Hulu Langat. Hahah amacam jauh... dlaam kampung bini gua ajerrrr....

So kali nih saya nak share sekali lagi kayuhan santai di Hulu Langat memandangkan dah ramai brader-brader cyclist mula kayuh disini. Sebenarnya korang buleh kayuh off-road di pintu masuk empangan Langat dan gunung Nuang. So kalu korang datang beramai buleh ler set start kayuh di gate Gunung Nuang.

Untuk kayuhan solo, saya hanya kayuh on-road ajer dari Batu 14 Hulu Langat sampai ker Pekan Batu 18. Pasal dah lama tak kayuh, so kayuhan kali ni sekitar 16km ajer supaya tak terkejut sangat bro...

Not bad pasala kalu korang kayuh on-road sepanjang jalan dari Batu 14 nih banyak kedai kopi yang buleh singgah dan anda buleh lepak dan basuh basikal di Sungai Congkak. Sebab tu ramai brader2 mountain bike layan kat sini.

InsyAllah kalu masa cun, nant buleh start kayuh naik Gunung Nuang.









Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!