Posts

Showing posts from November, 2014

Nanny's Pavillion KLIA2

Image
Nanny's Pavillion KLIA2
Minggu lalu berlepas ke Kuching.. bosan dengan KLIA saya naik ERL gi ke KLIA2 pasal ramai cakap sempoi bak ang.. RM2.00 KLIA ke KLIA2.
KLIA2 ni sempoi mcm airport dalam hypermarket. Pusing pusing toya dalam tu singgah minum satu kedai yang Awesome... iaitu Nanny's Pavillion.
Kedai ni sangat sempoi pasal decoration kedai dia menggunakan bahan recycle dan luggage old skool.. very nice n creative!Ditambahkan pula ada seat bantal yang banyak2 tu..  buleh bikin tido woooo kt sini.. yang lebih creative ada seat dorang tu mcm beg kulit zaman hitler beb..
Menu makan kat sini mostly ala western dan harga pon boley tahan bro... so saya minum aje la... tapi dorang ada promotion jika anda dah checkin Airasia. U will get few discount for your drinks.. coool dude! Just show your boarding pass only.
Saya xsure Nanny's ni ada di sekitar KL. Kalau ada nampak kasik roger la yer... anyway kedai nih sangat selesa dan best untuk lepak tunggu flight..
This is Awesome du…

Jeruk Nasir Pulau Pinang

Image
Jeruk Nasir Pulau Pinang

Minggu lepas ronda-ronda di sekitar Pulau Pinang cari marka, sambil lepaking. Sememangnya Penang nih adalah sebuah tempat yang sangat sesuai untuk rakyat Malaysia yang ingin melancong ke Hong Kong tapi tarak budget seperti saya.
Pastinya anda sudah tahu kat Penang nih macam-macam tempat menarik yang telah disediakan dari Taman Negera, Sukan Air mahupon World Heritage Site.
Dari segi coffee house dah berlambak muncul, sehinggakan dah tak larat nak try great coffee di sini. Anda hanya perlu google dan dapatkan beberapa review especially from oversea travelers jika nak try kopi yang best.
Percutian yang lalu saya tak singgah coffee house disebabkan jadual kerja yang sangat pack. So saya hanya sempat singgah membeli jeruk.
Kedai Jeruk Nasi yang berada bersebelahan dengan Pasar Chowrasta adalah Awesome. Ada banyak pilihan dan harga yang masih berpatutan walapun rege minyak naik.
Kedai ini dimiliki oleh orang Muslim dan sila beli tanpa was-was. Depa dah dok bagitau …

Satay Willy Sungai Ramal

Image
Satay Willy Sungai Ramal

Balik kojo tadi singgah kejap kedai Satay Willy. Dah lama dah dengar Satay Willy nih.. baru harini kami nak merasa satay yang dikatakan boleh willy nih.
Apa yang menarik Satay Willy nih? Kalu anda makan satay kompen anda buleh willie motor sambil korek hidung... Muhahahah...
Untuk pertama kali saya makan Satay Willy nih saya buleh kasik rating 9/10 tahap sedapnya pasal dorang memang perfectly dan sangat manly dalam membikinkan satay.
Saya ingin meng-syorkan pada korang untuk try makan Satay willy nih dan ianya sangat berbaloi. Harganya pon tak ler mahal macam Satay di Pandan tu... Harga 1 cucuk untuk satay ayam adalah 80sen dna daging pun 80sen.
Satay Willy ini bertempat di Medan Selera Sungai Ramal yang berada tepi jalan Silk Highway dari Bangi menuju ke Kajang. Agak susah nak explain so saya letak dalam maps saja ler yerr..
So enjoy your food.
This is Awesome dude...


Cycling to Kota Damansara Comunity Forest

Image
Cycling to Kota Damansara Comunity Forest
Last week saya dan En. Mohd Firdaus aka Zapidi membuat kayuhan santai dari Kg. Penchala menuju ke Kota Damansara Comunity Forest (KDCF)
Kayuhan santai bertujuan untuk mengusha-usha kot-kot ramai lagi tak manusia yang kayuh masuk dalam KDCF. Laluan dari Penchala menuju ke Bandar Utama dan melalui jalan Persiaran Surian yang sememangnya makin terok disebabkan projek MRT.
So bila dah sampai ke KDCF tu, agak ramai jugak cyclist yang tengah setup bicycle nak masuk KDCF. Mungkin dah ada pembaharuan atau trail RRI dah tak leh masuk.
So kami hanya amik gambor aje di KDCF pasal pikir kalu nak masuk ke dalam mahu 1jam jugak pastu nak kayuh balik ke Kg. Penchala... pancit wooooooi!
On the way balik kami lalu laluan yang sama iaitu dari Persiaran Surian menuju ke Bandar Utama dan tidak diduga En Zapidi terjatuh ketika melalui lorong kecil menyebabkan tangan beliau patah belah kanan.
Kami mendapatkan rescue dari wife En Zapidi sendiri dan teros dihantar k…

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...