Restoran Haji Ramli, Pantai Cenang Langkawi

Restoran Haji Ramli, Pantai Cenang Langkawi

Pada petang tu saya bawak Nazril untuk main pasir pantai, Alhamdullilah anak suka benar main pasir. Cuma nangis bila kena air laut pasal sejuk beb...

So lepas bilaskan si Nazril ni kami nak cari kedai makan untuk having some dinner la.. Di sepanjang Pantai Cenang ini terdapat banyak restoran yang menyediakan makanan seafood, dari kedai cina, melayu sampai la kedai pak arab.

Jika anda berada di Pantai Cenang, anda wajib untuk dinner seafood disana atau paling koman lepak minum coconut.

Pilihan saya adalah Restoran Haji Ramli yang terletak bertentangan dengan entry hotel Casa Del Mar Pantai Cenang. Anda buleh tengok gambar Google Street saya. Restoran ini juga bersebelahan dengan kedai arab Mumbai Palace.

Restoran ini bukak pada jam 5.00pm sehingga 2.00am. Masakan utama sememangnya masakan seafood. Anda order je ape yang korang nak makan dengan seafood.

Ikan pilihan seperti siakap, jenahak, bawal pon ada... Harga pun rata-rata RM7.00/100gram dan udang pulak dalam RM8.00/gram.

Oleh kerana saya hanya berdua dengan wife, so makan yang diorder pun xbanyak la.. karang membazir xde sape nak makan. Saya amik Jenahak Masak Stim dan Udang Masak Butter.

Rasanya sungguh awesome dan ditambahkan pulak angin sepoi-sepoi.

Saya sangat mengesyorkan kedai ini untuk santapan malam.

This is Awesome dude!









Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!