Ecru Tuck Shop, Indahpura Johor

Ecru Tuck Shop, Indahpura Johor

Ini adalah salah satu kedai untuk chillax. Kedai makan Ecru Tuck Shop ini terletak di Indahpura johor atau nak lebih senang bersebelahan dengan Jusco Aeon Indahpura.

Seperti yang saya perkatakan sebelum ini, terdapat banyak coffee house mahupun kedai makan ala-ala insta yang wujud.. mungkin kerana customer kini lebih gemak lepak di kedai sebegini berbanding kedai mamak yang dijadikan mini stadium.

Saya tak pasti pasal ape tuan kedai letak nama kedai sedemikian.. lantak lah itu nant JJCM TV3 akan bongkarkan kemudian. Cuma apa yang saya nak perkatakan disini food n drink adalah sangat Awesome! saya kesini sebenarnya untuk breakfast.. tapi dah lambat so kira brunch..

Suasana kedai bersih dan tenang... sangat sesuai kalau nak bawak anak-anak kecil dan park pon mudah ajer... In decoration EcruTuckShop mengamalkan prinsip recycle and simple. So korang leh tengok dorang menggunakan balik barangan2 recycle untuk dijadikan kaunter dan part of deco. Trending or Branding?

Manakala hidangan boleh dikatakan tiptop. Saya dan member telah memilih 4-5 dishes untuk perut kami yang sangat comel ini... Antar ayang saya ingat menu yang di-order adalah Fries n Meatballs, Peanut Bread, Roti yang taruk telur seprauh masak (saya tak tahu ape name yang dorang kasi), Nanchos dan paling super adalah Kopi Ais 343 Muar.

Yup... Everything gets better with coffee... pekena Kopi Ais 343 Muar sangat sedap dan power beb! Satu kepuasan dengan santap makanan ala-ala western pastu campur kopi. Ianya mampu membuatkan anda ke tandas dlm masa 15minit. Joke!

Anyway, EcruTuckShop adal;ah sebuah kedai makan yang superb dan Awesome! Saya akanrepeat lagi kesini untuk try western food pulak,

This is Awesome dude!









Post a Comment

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

5 Tempat Makan Best di Kedah

Duta Village Beach Resort, Pantai Balok Pahang

The Shorea Resort, Negeri Sembilan

De Rhu Beach Resort, Pantai Balok Kuantan

Villa Danialla Tok Bali : What a Failure!