Posts

Showing posts from June, 2016

Althea Malaysia : Korean Beauty and Cosmetic

Image
Althea Malaysia : Korean Beauty and Cosmetic
Semalam saya telah upload satu iklan produk penjagaan kulit wanita dan terus terang saya cakap, saya bukanlah seorang agent produk tersebut.
Oleh itu saya akan membantu pihak cik/puan jikalau kamu semua nak beli produk tersebut secara online. Ianya sangat mudah hampir sama seperti pembelian barangan di dalam Zalora mahupun Lazada.  Sudah menjadi trend terkini membuat pebelian secara online. 
Sila layari Althea Malaysia Korea terlebih dahulu dan anda perlu mempunyai akaun untuk membuat pembelian. Kalau stakat nak windows shopping ajer no problem sis! Tutorial ini menggunakan webmobile yer. Samer ajer...
1. Sign up untuk register akaun.


5 Tempat Makan Best di Kelantan

Image
5 Tempat Makan Best di Kelantan
Jika anda ke Kota Bharu Kelantan, pastinya anda tidak akan kebuluran kerana memang terlalu banyak kedai makan menjadi pilihan dari santapan pagi, tengahhari sampai la ke malam. 
Rata-rata orang mentafsirkan masakan Kelantan adalah manis dan terlebih manis malah tiada pedas langsung jika dibandingkan dengan negeri lain. Kecelaruan ini terungkap mungkin disebabkan oleh mentaliti kita, sedangkan bila orang Kelantan yang berniaga di luar negerinya dia masih membawa resipi yang sama tetapi orang masih boleh menerima seadaanya. Tidak pula di komplen manis?
Setiap negeri ada trademark yang tersendiri dan begitu juga dengan masakannya. Jika semuanya sama ianya tidak lagi dipanggil masakan tradisional... ianya akan jadi franchise seperti Secret Recipe mahupun Paparich.
Di Kota Bharu saya boleh kasi tips untuk anda memilih dan mencari kedai yang sedap dan terbaik. Kadang-kadang kedai yang ramai pastinya sedap dan tak semestinya kedia tak ramai tak sedap. Sesetengah k…

It's My Sun Cream

Image
It's My Sun Cream

The more seeing it, the more wanting it. What is my own sun cream? Daily Sun Cream or Water Proof Sun Cream?
It is Mild and Soothing, no white cast, more moisturizing. Blocking UVA and UVB Simultaneously! Fresh and no-sticky!
How to Use?
Make Up : Before applying sun cream, apply toner-essence-emulsion. When UV rays are strong, you are recommended to applying sun cream per 3 hours.

It's My Perfume Hand Cream

Image
It's My Perfume Hand Cream
For moisturization and the pleasent scene. It's My Perfume Hand Cream coming with 4 flavour, there is Sugar Day, Deep Romance, Honey Berry and Baby Bubble.
From day to day, want to use different hand cream! Just choose - Moisturizing - Softening = Bouncy - Soothing - Tender - Caring Cuticle. Wherever and whenver you want! Put it in you pouch!
How to Use?
On clean hands, squeeze a generous amount of the hand cream and massage onto the hands until fully moisturized. Apply as needed.
Recommends to
People who like cream People who like delicate scent People whose hands are dry People who cares hands

Restoran Nasi Lemak Bersinar, Kota Bharu

Image
Restoran Nasi Lemak Bersinar, Kota Bharu
Sesungguhnya kalau orang yang merantau ke Negeri Cik Siti ni tak lalu nak makan nasik berlauk pagi-pagi buta anda boleh layan nasi lemak mahupun roti canai.
Akan tetapi ade ke orang jual nasi lemak di Kota Bharu? Mestilah ader sekarang ni menu makanan kita dah melampau batasan pemikiran kolot kita. Jangan sangka di Kota Bharu xde masakan Melaka mahupun johor. Cuma keaslian dan rasa tu semestnya perfect dari negeri sendiri.
Kali ini saya bawa dan tunjuk salah satu kedai nasi lemak yang popular di KB dengan harga yang sungguh murah dimasa kini. 
Kedai Nasi Lemak Bersinar ni terletak di Jalan Kuala Krai, dekat ajer dengan KB Mall dan nk lebih tepat silalah googlemaps mahupun waze ajer.
Disini mereka lebih banyak hidang nasik lemak yang jenis laukpauk macam ayam goreng, sotong, kambing rendang dan daging rendang. Telur mata guyang pon ada... kasi order up saja dan pastinya harga tidak mencengkam jiwa anda.
Masakan nasi lemak Kelantan agak berbeza nak ban…

Arnold Cycling Cafe, Kota Bharu

Image
Arnold Cycling Cafe, Kota Bharu
Seperti di negeri yang lain, owner cafe di Kota Bharu pon tidak mahu ketinggalkan dengan menwujudkan lebih banyak kedai jenis hipster dan santai ini.
Minggu lepas saya lepak di kedai Arnold Cycling Cafe yang terletak di Jalan Kebun Sultan. Kedai Cafe ini adalah kedai yang kedua selepas ianya dibuka di KB Mall pada beberapa tahun yang lalu. 
Landmark nak cari kedai ini adalah berhampiran dengan Chinatown KB di Jalan Kebun Sultan dan lebih senang di Auto Finance Center Maybank, Kalau xjumpa jugak korang Waze atau google maps sajah yer.
Kedai ini memang awesome pasal owner dia adalah seorang pengayuh mountain bike. MTB bikers dialu-alukan disini kerana ada port untuk lepak diluar dan didalam. Sangat syiok dan santai di kedai ini... owner lebih gemarkan menggunakan konsep natural dan beberapa sentuhan urban. 
Kedai Cafe yang boleh dikatakan besar menjadikan lebih selesa walapun ramai orang. Kedai ini mendapat status Halal yer dan jangan was-was walaupon ramai or…

Kedai Makan Asam Pedas Tepian Sungai, Sedenak Johor

Image
Kedai Makan Asam Pedas Tepian Sungai, Sedenak Johor
Minggu lepas buat kerja di Indahpura Johor, pastinya kerja yang tiptop akan diakhiri dengan restoran yang bagus. Sebenarnya saya dah 2-3 kali singgah kedai makan ni dan ini kalilah saya nak masukkan dalam entry saya kerana kedai makan ni memang Awesome!
Kedai Makan Asam Pedas Tepian Sungai ini terletak di Sedenak Johor. Jika anda memandu highway plus anda kena amik exit Sedenak. Lepas bayar tol pada traffic light lepas tu tol tu amik junction ke kanan. Dari traffic light tu lebih kurang 2km anda akan nampak kedai makan pada sebelah kanan betul betul sebelum jambatan. Lebih senang kurang tengok google maps saya tu.
Ok kedai makan ni memang otai untuk bikin asam pedas. Orang cakap pukul 10pagi dorang dah bukak, memang ramai orang dan pukul 3 lebih camtu depa dah tutup pasal ikan asam pedas dah clear.
Feberet saya pastinya ikan merah... perghhhh ditambah pulak dengan telur dadar nasi tambah satu ketul. Kuah asam pedas dia memang pekat, kaw …

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...