Posts

Showing posts from August, 2016

1 Day Trip ke Singapore - Part 2

Image
1 Day Trip ke Singapore - Day 2

Tiba di HarbourFront anda akan berada didalam VivoCity Mall, disini terdapat monorail menuju ke Sentosa Resort dimana Resort World dan USS berada disana. Saya memilih untuk jalan kaki untuk ke Sentosa dan anda pasti menyukainya.

Jarak jalan kaki dari VivoCity ke Sentosa adalah 750meter. Rasa macam jauh tapi jangan risau, sepanjang perjalanan tu ada permandangan yang hebat kerana ada kapal perlancongan yang hebat parking disini dan beberapa gerai kecil yang berniaga ditepi jalan yang anda boleh layan. Lebih bagus berjalan kaki kerana orang terlalu ramai tunggu nak naik monorail.

Tiba di USS apa lagi, amik gambar depan globe lepas tu cari Rock Shop. Errr sebenar sedikit mengecewakan pasal Rock Shop dorang dah macam EconSave ramainya. Kedai yang agak kecik, orang terlalu ramai, anda tak sempat nak belek-belek baju apatah lagi nak try. Jadi keputusan untuk beli baju cancel (Sudah jimat!)

Selesai Rock Shop kami makan di Malaysia Street di Resort World. Disini ba…

1 Day Trip ke Singapore - Part 1

Image
1 Day Trip ke Singapore - Part 1
Pastinya dah ramai diantara kamu yang ke Singapore, tapi saya nak jugak share 1 day trip ke Singapore dengan membawa masuk kereta ke negara jiran kita ni.
Untuk budget yang ciput macam saya nih, saya terpaksa memilih untuk stay di JB. Kalau korang ada budget lebih boleh la ami hotel di Singapore area Orchard ker, Bugis ker mahupon Marina Bay. Saya stay di Thistle JB adalah jauh lebih murah berbanding harga hotel di sekitar Singapore tu. Huhuhuhu...
Untuk memandu kereta sendiri ke Singapore anda memerlukan perkara berikut :
1. Geran kereta. Ini tidak perlu lagi... 2. Roadtax kereta yang masih hidup sehingga date anda keluar Singapore. 3. Nama Insuran kereta anda. (Etiqa,Allianze,AmGeneral... etc) 4. Autopass Singapore. Jika anda xada xperlu risau. Masa nak cop imigresen Singapore tu cakap anda xade autopass, so nanti officer suruh gi Blok B lepas gate dibuka. Tiba di Blok B akan ada officer yang assist anda untuk beli Autopass yng bernilai SGD10.00. Autopass i…

Wonder Cheese with Wonder Batman

Image
Wonder Cheese with Wonder Batman
Buat duit dengan WonderCheese
So blessed to have a wonderful, caring and supportive family. They always have my back no matter what. Alhamdulillah. Senang hati bila rezeki yg diberi... Dikongsi bersama keluarga.... Berkat org tua...
Siapa meniaga tak mahu untung kan? Dengan WonderCheese dapat la buat belanja keluarga, bayar bil etc.
Cari kami dia Instagram (search other pastu pilih @BatmanCheese) Kalau tak jumpa sila msg +6019.2950.427 atau +6018-3637036, kami akan guide sampai jumpa..
WANNA BE AGENT??? Let's join the movement. Be @BatmanCheese business partner/agents.
Generate money with #WonderCheese WhatsApp 018-3637036 and i'll share you the business plan :)

PK Corner, Kota Bharu Kelantan

Image
PK Corner, Kota Bharu Kelantan
Minggu lalu saya balik kampung setelah minggu ketiga hari raya, menemani ibu saya untuk perihal keluarga.
Sebelum ini saya juga telah share entry top 5 kedai makan best di Kota Bharu. Sebenarnya banyak lagi kedai makan best tapi itu saja yang saya sempat upload. Salah satunya restoran yang saya singgah ni.
Restoran PK Corner ini sangat terkenal di KB mungkin disebabkan lokasinya dan service yang pantas. PK Corner terletak di Jalan Kebun Sultan atau nak lagi senang berhadapan dengan CIMB KB. Anda juga boleh membuat cari didalam Google Maps mahupun Waze dengan carian PK Corner. Sangat mudah!
Menu terlaris adalah Chicken Chop yang berharga Rm9.00. Majoriti yang datang mesti order Chicken Chop akan tetapi ini buka pilihan saya. Saya memilih untuk masakan Thai iaitu Nasi Goreng Paprik Ayam yang pastinya sangat Awesome!
Keadaan restoran ini kelihatan agak biasa, hiasan kedai seakan suram akan tetapi manusian yang membanjiri untuk santapan memang luar biasa lebih-le…

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...