Posts

Showing posts from January, 2017

Itinerary ke Bandung Indonesia 4 Hari 3 Malam

Image
Itinerary ke Bandung Indonesia 4 Hari 3 Malam

Agak kerap juga warga Malaysia melancong ke Bandung selepas Jakarta. Mungkin menghabiskan duit untuk shopping dan sebaga food hunter. Dah masuk bulan satu ni ada baiknya untuk kongsi bersama itinerary perjalanan saya ketika melawat Bandung pada tahun 2015. Dah lame bro...

Banyak tempat menarik dan diperkatakan di Bandung. Salah satu bandar besar di Indonesia dan syurga shopping para wanita. Ni dah masuk bulan 1 elok ler beli kain untuk tempah baju raya yaw!

Antara yang paling best bagi saya adalah Floting Market dan Trans Studio. Bagi penggemar kopi korang boleh goolge Wisata Bandung untuk lepak minum kopi. Dah banyak kedai ala-ala hipster dengan harga jauh lebih murah dan berkuality.

Berikut adlaah itinerary perjalanan saya ke Bandung selama 4 hari 3 malam. Kalau korang mempunyai tempat lebih menarik boleh ler share. Mane tau skang dah ade tempat lepak best di Bandung.



Nasi Kukus Juna, Jungle Food Court Kuantan

Image
Nasi Kukus Juna, Jungle Food Court Kuantan
Baru-baru ni saya attend site di Terengganu. Dok layan atas LPT II tu sungguh membosankan lalu perut saya yang sungguh kacak ini mula meminta nasik. Agak tak best kalau nak berenti makan kat RnR memandangkan suasana yang sungguh sepi. 
Oleh itu saya memilih untuk exit Kuantan dan pekena nasi di Jungle Food Court. Hoiii korang jangan keliru ini bukanlah Rum Jungle tempat orang yang mendengar lagu dum dum dush dush dam dam tu...
Orang Kuantan pasti tau mane tempat Jungle FC ini. Mana-kan tidak, kalau korang datang time lunch hour kompem nak parking kereta sampai basah ketiak bhai! Salah satu gerai yang saya singgah dan direkomenkan oleh rakan adalah Nasi Kukus Juna. Teringat pulak kepada Norjuma TV3. Aik?
Nasi kukus yang bersahaja, ayam goreng rahsia yang berempah dan disaluti dengan kuah kari pekat yang terbaik. Semestinya gabungan mantap yang mmpu membuatkan pemanduaan anda seakan orang mabuk todi. Harganya pula adalah RM6.80, ayam yang dipotong …

Itinerary ke Ho Chi Minh 4 Hari 3 Malam

Image
Itinerary ke Ho Chi Minh 4 Hari 3 Malam

Agak lambat saya upload itinerary Ho Chi Minh ini selepas melawati bandar HCM pada tahun lalu. Salah satu syurga membeli-belah di Asia. Pastinya akan ada salah satu listing untuk kaum wanita untuk shopping baju malah termasuk juga dengan kaum lelaki. Juga salah satu bandar penduduk yang agak padat dengan kapasiti 10juta penduduk dan trafik yang super duper serabut selepas Jakarta.

Itinerary perjalanan kali ini lebih kepada melawat kawasan bandar dan pinggir bandar. Jika anda datang secara backpackers atau lebih hari, mungkin boleh menuju ke Hanoi dengan menggunakan keretapi.

Banyak tempat menarik untuk dilawati di negera republic ini. Masih ramai askar yang berjaga-jaga dikawasan tumpuan. Perkara yang sering diingatkan ketika melawati HCM ini adalah passport dan barangan peribadi anda. Pick pocket / scam sangat tinggi di kawasan ini. Sila berhati-hati.

Berikut adalah Itinerary perjalanan saya selama 4 hari 3 malam yang sempat saya takenote. Mungkin …

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...