Posts

Showing posts from July, 2017

WONDA Coffee 100% Arabica Limited Edition

Image
WONDA Coffee 100% Arabica Limited Edition
WONDA Coffee brings an exciting experience for coffee lovers with the introduction of three new variants made in Malaysia with 100% Arabica beans sourced from the best coffee regions. Available nationwide for a limited time only, WONDA's new variants are sold exclusively at selected outlets as follows:
WONDA 100% Arabica, Brazilian Coffee @ 7-Eleven outlets Made with Brazilian Arabica coffee beans
WONDA 100% Arabica, Colombian Coffee @ Shell Select outlets  Made with Colombian Arabica coffee beans
WONDA 100% Arabica, Indonesia Mandheling Coffee @ Kedai Mesra Petronas  Made with Indonesian Mandheling coffee beans

1. For a limited time only, experience the best Sumatran soil has to offer. Wonda's 100% Arabica Coffee features the flavourful depth of Indonesian Mandheling. Available exclusively at Kedai Mesra Petronas nationwide. 

2. For a limited time only, experience Wonda's 100% Arabica Coffee made from Colombian coffee beans and found exclu…

QNA Republic Cafe, Bandar Baru Bangi

Image
QNA Republic Cafe, Bandar Baru Bangi
Sebelum bulan puasa baru ni lagi saya bertandang ke QNA Republic. Tidak dinafikan BB Bangi sangat berubah kerana ada berpuluh butik vendor yang membuka kedai/butik di sini malah cafe lepak santai juga tidak melepaskan peluang. Bila ada tempat shopping mesti kena ada tempat makan. 
Cafe ini menyediakan makanan eastern dan western malah mempunyai kopi tersendiri untuk peminat kopi. Malam tu saya datang bersama keluarga kecil saya, maka nak layan kopi tu tergendala pasal anak saya suka pow apa yang saya minum. Takkan kecik2 nak bagi kopi espresso. mau besok malam dia tido beb! Selain tu saya pekena jugak menu berat seperti Blicious Salsa Machos sebagai starter, Cacahuete Crispy Chicken Burger, dan Orville Seafood Cabonara sebagai main course. Apa yang saya katakan ianya adalah terbaik, lebih-lebih lagi Salsa Machos. Awesome!
Suasana kedai yang tidak terlalu crowded membuatkan makan malam agak santai dan anak-anak korang boleh bermain tanpa risau. Tak pas…

Tempat Menarik di Sydney, Australia

Image
Tempat Menarik di Sydney, Australia
Seawal bulan Jun, musim sejuk bermula di negara Australia kerana kedudukan paras bumi berlainan maka ianya terbalik dengan musim sejuk di negara Eropah, US dan Japan. Sila belajar geografi untuk mengetahui kenapa negara 4 musim berbeza dari utara ke selatan. Hebatnya ciptaan Illahi.
Melancong ke Australia pada musim sejuk mencabar juga jika anda pergi region yang lebih bawah seperti Sydney, Melbourne mahupun Perth. Suhu musim sejuk mereka boleh mencecah 3-10c waktu siang dan 0-5c waktu malam. Pemakaian yang sesuai adalah digalakkan. 
Perancangan rapi perlu ada untuk melawat ke sesebuah negara dan pastinya Australia bukan sebuah negara yang rumit untuk anda kunjungi. Ada juga yang mengatakan bila plan pasti tak jadi, tapi bila tak plan selalunya menjadi. Bagi saya itu adalah komited anda. Silalah rancang perjalanan anda jika nak ke sesebuah negara asing lebih lebih lagi yang kita belum jejaki. Tak salah pun nak plan, mungkin lebih menjimatkan duit anda …

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...