Posts

Showing posts from April, 2019

Jalan - Jalan ke Skytropolis Genting

Image
Jalan - Jalan ke Skytropolis Genting
Dah lama tak jalan-jalan ke Genting, maka sempena awal cuti sekolah baru ni kita singgah sekejap on the way nak ke KL. Sejak Genting buat major renovation ni, memang tak jejak pun melainkan singgah kat Genting Premium Outlet (GPO) saje. 



Time hiking ke Genting, traffic cun-cun saja. Mungkin awal cuti sekolah orang tak berapa nak amik mood lagi untuk berlibur. Pada plan asalnya macam nak lepak kat GPO aje, kira macam sesi bodning cuci mata. Ape nak beli kt GPO, bukannya duit kepuk-kepuk pun.

Bila dah setting parking cantik-cantik, terdetik plak macam nak naik Genting dengan Cable Car. Maklum ler lama tak naik tambah plak dengan cable car yang baru ni, boleh kata first time beb. Nazril pun first time nak naik cable car sampai  bilang - saya tak takut, saya tak takut...

Ok straight to the point, Awana Skyway ini terletak pada level 3 daripada GPO, sub-station dia sebelah aje pun. Korang boleh beli tiket walk-in aje samada guna machine ataupun kaunter. Dal…

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...