Posts

Showing posts from August, 2020

Hotel Review : Legoland Hotel Resort, Malaysia

Image
Hotel Review : Legoland Hotel Resort, MalaysiaDisclaimer : This is not paid review
Masa bulan 7 baru ni, saya dapat grab booking Agoda untuk hotel Legolad dengan harga yang tersangat mampu milik. Kalau korang tahu, hotel Legoland sebelum Pandemik Convid-19 dah mencecah lebih daripada seribu ringgit... yaa betul lebih daripada RM1000+. 
Kenapa boleh cecah seribu ringgit? Manalaa saya tahu dan mungkin pasal best theme hotel in the world selepas Disneyland Resort Hotel. Tapi masa bulan 7 baru ni, Legoland Hotel buat diskaun kaw-kaw sehingga 70% untuk menarik balik pengunjung setelah PKP. 
Jadi dengan nasib yang ada, saya dapat booking hotel Legoland berharga RM350 untuk 1 malam yang kebetulan masa tu adalah cuti sekolah Awal Muharram. Tapi kalau korang rajin tengok-tengok dalam Agoda atau Traveloka, masih lagi dapat harga RM500 jika hujung minggu dan RM430 pada hari bekerja. Tak percaya? Boleh roger saya untuk booking. FOC sahaja tapi kena full payment. Tiada ansuran ye!

Berbaloi ke duduk Le…

Jalan - Jalan ke Legoland Waterpark, Johor Bahru

Image
Jalan - Jalan ke Legoland Waterpark, Johor Bahru
Baru ni kami buat short plan untuk masuk ke Legoland setelah beberapa pertanyaan diajukan kepada pihak Legoland sendiri. Secara jujur, Legoland Waterpark ini adalah sebuat taman tema air awesome untuk anak-anak anda selepas Sunway Lagoon.
Ianya dibina sememangnya hanya untuk kanak-kanak yang inginkan kelainan daripada taman tema air yang sedia ada. Jadi oleh itu, jangan lah kamu inginkan sesuatu yang extreme atau yang agak mencabar didalam Legoland Waterpark ini.
Kenapa saya cakap macam tu? Pasal ianya hanya bertemakan Lego. Hahahaha... Tiada yang lain selain daripada tema berkenaan. Tapi kalau nak best korang boleh layan The Lost World Tambun. Ini saya letak nombor 1 pada senarai waterpark yang pernah kami masuk.

Benda pertama yang korang kena ada sebelum masuk ke Legoland Waterpark ni adalah tiket. Harga tiket kalau dalam websote Legoland adalah fix rate. Tapi korangboleh dapat diskaun jika korang memilih untuk membeli dengan third party …

Booking

Booking.com

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...