Posts

Showing posts from February, 2012

17 Things You Didn't Know About Coffee

Image
17 Things You Didn't Know About Coffee

Saya suka minum coofee tapi saya bukanlah peminat coffee dan penagih coffee. So saya nak share dgn korang tentang Coffee tempat mat saleh lepak.

Putrajaya International Hot Air Balloon 2012

Image
Putrajaya International Hot Air Balloon 2012

Dianjurkan bersama oleh Perbadanan Putrajaya, sekali lagi HotAir Balloon meng-hot-kan keadaan di Precint 2 Putrajaya. Event ini akan berlangsung pada 15 - 18 March 2012 bertempat Monumen Alaf Baru Putrajaya.

Sebagaimana tahun lepas, event nih akan mempamerkan hotair balloon yang pelik-pelik seperti kepada Dark Vader, cawan Nescafe, Doremon dan lain-lain. Kalu korang nak rasa Awesome korang leh ler gi sendiri dan tangkap gambornya....

Attractions yang lain seperti toys shop, cafe, showcase disediakan semasa event ini. So anda mempunyai 4 hari ajer untuk luangkan masa event nih, kena bawak lens SLR yang panjang untuk zoom balloon dgn aweks2 goment. Uhuukkk...

Lagik satu kemasukkan untuk pameran ini adalah percuma pasal dari jauh korang leh nampak balloon, jadi amatlah tidak sesuai untuk dikenakan bayaran. Bayaran dikenakan bila anda mahu fun-ride dalam hotair ballon yang akan terbangkan anda lebih kurang 20 meter sahaja, this is not awesome. …

The Loaf Empire Subang

Image
The Loaf Empire Subang, Subang Jaya

Hello dan nyummy, kali nih aku review psl food/beverage The Loaf yang terletak di Empire Subang, ala yang ader letup-meletup itu hari laaa.... Lagik senang belakang Subang Parade ajer.

Secara intronya The Loaf nih dah ader 7 branch iaitu di Bangsar Village 2, Empire Subang, IOI Bollivard, Langkawi, Pavillion, The Mines dan Great Eastern Mall. But today aku cerita di Empire Subang ajer pasal aku gi situ jer...

Sebenarnya The Loaf nih adalah kedai makan ala- bakery bistro untuk hidangan pastri dan ala carte menu. Pastry disini dibuat dengan berdasarkan resipi pastri Jepun dan cara masakannya pon ala-ala Jepun. Korang patut cuba pastri dorang nih pasal selalu makan France made kan.

Selain drpd pastri The Loaf jugak menghidangkan ala-carte menu seperti western menu sepertimana aku katakan tadi. Kalu nak dpt sambal kicap / udang masak petai takde laa kat sini kot melainkan korang tapau, makan kt kedai nih itu pon kalu dapat ler...

My suggestion adalah Pa…

Hard Rock Global

Image
Hard Rock Global

Sempena Anniversary Hard Rock, aku just nak tunjukkan Hard Rock deco around the world to yall's....
Enjoy with awesome feeeeeeling!
















At The Heart of Valentine's Day

Image
At The Heart of Valentine's Day

Kat sini aku just nak sharing sahaja yer...Sebagai umat Islam kita diharamkan untuk menyambut Valentine's Day tak kira la korang nih nk tunjuk romantik ker idak.. Hari lain ajer laa yerr...



Tapi kat sini ada infografik mengenai apa yang orang laburkan untuk VD... Cettt.....

Kidzania, Kuala Lumpur

Image
Kidzania, Kuala Lumpur

Kidzania adalah sebuah Education Theme Park yang terletak di bersebelah dengan The Curve dan Ikea, Kuala Lumpur. Taman tema ini dibina untuk mencapai matlamat bahawa Malaysia juga ada Education Theme Park.

Thema Park ini berkeluasan 80000sqf yang telah menelan belanja sebanyak RM50 juta sahaja. Dalam satu masa taman tema ini mampu menampung kunjungan seramai 500 orang dlm satu masa. Konsep Education Theme Park ini akan memberi peluang pada kanak-kanak belajar mengenai aktiviti dan kerjaya orang dewasa. Jika anda ke Ikea atau The Curve anda dpt melihat bangkai kepala kapal terbang AirAsia keluar dari building. Sangat awesome!

Taman tema ini untuk kanak-kanak yang berumur 4-13tahun dengan harga tiket RM50.00 untuk satu kepala. Hanya kanak-kanak bersama penjaga sahaja dibenarkan memasuki taman tema ini. Taman tema ini dijangkakan akan dibuka pada orang ramai pada 28 Feruari 2012. So silahlah enjoy dengan perasaan yang awesome bersama anak-anak anda.











Source : kidzan…

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...