Posts

Showing posts from February, 2016

Brew and Butter Cafe, Kuantan Pahang

Image
Brew and Butter Cafe, Kuantan Pahang
Cuti Chinese New Year baru ni kami ke Swiss Garden Residence Kuantan untuk meraikan Family Day Al-Imran 2016. Nice program dan kedatangan ahli keluarga kali ini xcomplete 100%. Macammana pon bukan saya nak menceritakan pasal family day tu mahupon Swiss Garden tersebut.
Kali ini saya nak menceritakan sebuah coffee house yang sangat simple dan sempoi yang terletak Shoplot Swiss Garden Residence Kuantan. Coofee House ini adalah Brew and Butter Cafe.
Brew and Butter Cafe masih baru dibuka kepada orang ramai, lokasi adlaah agak strategik walapaon jauh dari bandar Kuantan pasal satu-satuny kedai coffee house yang terletak sekitar hotel tersebut. Foreigner agak menggemarinya pasal dorang stay untuk tempoh yang lama dan pastinya coffee house adalah tempat mereka lepak dan chillax.
Cafe ini bukanlah sekadar menawarkan beverage semata-mata, terdapat jugak bakery dan beberapa delight untuk santapan tengahhari dan makan malam. 
Saya kesini agak lewat malam se…

The Neighbours Cafe Ampang, Kuala Lumpur

Image
The Neighbours Cafe Ampang, Kuala Lumpur

Sebenarnya dah lama nak upload tapi xde masa nak buat entry ni. Dah hampir sebulan kami singgah di cafe ini, saja lepak dengan wife dan Muhammad Nazril. Pada asalnya nak cari kedai makan, kononnya kami mengamalkan sistem diet waktu malam so terpaksa cari kedai ala-ala coffee house.
Dok pusing-pusing pastu tertengok la dalam Instagram sekitar Taman Dagang. Kami singgah la sebuah kedai iaitu The Neighbours Cafe Ampang.
Cafe ini terletak di Jalan Medan Bukit Indah 2 Taman Kosas. anti korang boleh tengok map untuk ke sini yawwwwww....
Secara ringkas dan amnya kami hanya nak makan ringan ajer... tapi bila belek2 menu dorang perghhh... macam sedap ajer... tengok kiri-kanan pon order macam best... so peraturan diet waktu malam terpaksa skip hanya untuk malam tu ajer.
Kami order Neighbours Chicken Chop, Spaghetti Seafood Aglio Olio, Hot Chocolate dan Ice Latte. Hahahah diet konon... macam siot. Nazril hanya share dengan apa yang ader ajer... no kids me…

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...