Posts

Showing posts from May, 2018

Cara - Cara Membuat Photobook Dengan Harga Bawah RM10.00

Image
Cara - Cara Membuat Photobook Dengan Harga Bawah RM10.00

Baru-baru ni saya terlihat seorang gadis telah share untuk membuat sebuah photobook travel beliau dengan harga RM1.00. Menarik dan tertarik untuk saya membuat photobook travelog saya berdasarkan blog ini. Salah satu kaedah mudah dan cepat sebelum penghasilan penulisan kepada sebah buku komersil seperti mana buku Travelog I Am Backpackers keluaran Puteh Press.


Cara yang saya ingin kongsikan adalah dengan menggunakan voucher credit yang dibeli di Lazada dan menggunakan Photobook sebagai modus operandi editing gambar. Ianya sangat senang dan berbaloi untuk dijadikan sebagai koleksi dan kenangan. Cuma anda perlukan sedikit kretiviti dan juga kesabaran. Yelah, kita bukan budak-budak graphic untuk main edit gambar ni. Guna pon jenis photobook online jer, bukannya Photoshop Ps. Maka, sabar itu penting.
1. Buka app Lazada atau Web Lazada.com. Pada carian, sila type photobook. Setelah itu akan terpapar beberapa tawaran voucher untuk produk …

1 Day Trip to Singapore - May 2018

Image
1 Day Trip to Singapore - May 2018
Selepas saya berjalan-jalan dengan famili kecil saya di Legoland Johor Bahru, saya telah membuat satu trip ringkas untuk menghabiskan masa hari minggu dengan masuk ke Singapore. Trip ini adalah untuk recover balik dimana saya pernah bawa famili kecik saya ke Sentosa akan tetapi cuaca tidak mengizinkan kerana hujan sepanjang masa.
Jadi itinerari ringkas adalah untuk ke Mustafa Center, Bugis Street dan Marina Bay Sands. Saya lebih gemar untuk memandu masuk ke Singapore dari pintu masuk Woodlands. Jadi beberapa peraturan dan persiapan perlu disediakan untuk memudahkan proses di imigresen Singapore dan perjalan anda akan lancar sahaja. 
Ada juga yang lebih gemar menaiki public transport atau menaiki bus pakej perjalanan, bus transit atau train KTMB. Terpulang pada anda yang mana lebih senang. Saya suka memandu masuk dan parking di mana-mana train station dan menggunakan public transport seperti train untuk ke destinasi yang sana nak tuju. 
Pilihan saya untuk…

Jalan Jalan ke Legoland, Johor Bahru

Image
Jalan Jalan ke Legoland, Johor Bahru
Setelah sekian lama, baru kali ini kami nak berjalan-jalan ke Legoland. Dulu nak bawak Nazril time dia kecik macm takde point pulak pasal beliau masih belum mengerti apakah itu dengan Legoland. Maka, dah sekolah ni barulah nampak excited nak ke Legoland, tu pun lepas pancing tengok VLog dalam Youtube.


Saya membeli tiket dari website Legoland sendiri kerana ada promotion 1 pair ticket adult + child sempena Star Wars Day di Legoland. Errrr sebenarnya itulah sebab nak ke Legoland sebelum puasa. Ada Star Wars event di Legoland bermula dari 21 April - 13 May. Khusus untuk Star Wars Fan dan beberapa aktiviti yang berkaitan dengannya. Klook.com juga salah satu agent penjualan tiket Legoland yang murah. Tapi korang cuba buat perbandingan dengan web Legoland. Jika diperhatikan, ada section 1-Day Theme Park Ticket : MyKad dimana harga Adult RM149.00 dan Child RM119.00 sahaja. Tiket ini adalah paling murah diantara jenis-jenis tiket yang lain. Gunakan power of …

Related Post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...